Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o amandmanima, izmjene Ovršnog zakona, u Vukovaru novo Spomen obilježje Domovinskog rata

24. Studeni 2020.
foto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 24. studenog:

ZAGREB - Nastavlja se četvrta sjednica Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6). Saborski zastupnici nastavit će se izjašnjavati i iznositi stajališta o preostalim amandmanima na Državni proračun koji se tiču godišnjih planova Hrvatskih željeznica i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a razmotrit će i izmjene Ovršnog zakona.

VUKOVAR - Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava predstavit će novo Somen obilježje Domovinskoga rata u centru grada, u području povijesne graditeljske cjeline u ulici J.J. Strossmayera. Nositelj spomen obilježja je zatečena granata iz Domovinskog rata, pronađena u blizini stambenog naselja Olajnica (11 sati).

ZAGREB - Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić organizira online završnu konferenciju EU projekta “Jednaka prava - jednake plaće - jednake mirovine", kojemu je cilj podizanje svijesti o jazu u plaćama i mirovinama između muškaraca i žena te smanjivanje rizika siromaštva za žene u Hrvatskoj.  Za online konferenciju se prijavljuje na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a prije počeka Višnja Ljubičić dat će izjave za medije (11 sati).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) organizira konferenciju "Važnost compliancea (usklađenosti) u poslovnim procesima", uz podršku ICCrA Instituta za compliance. Cilj je konferencije povećanje svijesti o "complianceu" kao mehanizmu koji dovodi do veće učinkovitosti i produktivnosti unutar kompanija, a ujedno je i alat za sprečavanje raznih oblika zlouporaba i prijevara. Uvodne govore će održati veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj W. Robert Kohorst i predsjednik GRECO-a Marin Mrčela,  nakon čega slijedi panel rasprava u kojoj će predstavnici privatnog sektora objasniti kako u svojim kompanijama primjenjuju compliance u svakodnevnom poslovanju. Konferencija se može pratiti uživo, a osiguran je streaming putem YouTube kanala HUP-a (10 sati, HUP, Radnička cesta 52/1).

18. travanj 2024 07:06