Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o dugovima u zdravstvu, nezadovoljni prijevoznici usporeno voze kroz Zagreb...

26. Listopad 2020.
Sabor, predstavljanje nove Vlade, Andrej Plenkovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 26. listopada:

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku na temu "Stanje u zdravstvu - dugovi". Sazvana je na temelju zahtjeva trećine članova Odbora, a zbog prestanka isporuke lijekova za 33 bolnice, odnosno zbog dugova u hrvatskome zdravstvu. Na sjednicu su pozvani ministri zdravstva i financija, Vili Beroš i Zdravko Marić (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će nezavisna saborska zastupnica u Klubu  Mosta i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Marija Selak Raspudić govoriti o potencijalnom porastu obiteljskog nasilja, kao posljedici pandemije koronavirusa. Povod za konferenciju je nedavni tragični događaj kada je policajac usmrtio svoju suprugu, a potom i sebe. Nužno je, kako se ističe u pozivu, iznijeti prijedloge hitnih mjera za prevenciju nasilja, te potporu žrtvama (11 sati, Trg sv. Marka (kod Dione)). 

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima održat će konferenciju za novinare na temu "Akti gradonačelnika", u povodu predstojeće sjednice Gradske skupštine zakazane za 27. listopada (10 sati, aula Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1). 

ZAGREB - Zagrebački SDP održat će konferenciju za novinare s temom: "Uoči sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba", koja je zakazana za 27. listopada. Na konferenciji će sudjelovati predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras te gradski zastupnici SDP-a Saša Molan, Branko Kolarić, Lara Kvesić, Darko Liović i Matej Mišić (10,30 sati, ispred Stare gradske vijećnice, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika i udruga Glas poduzetnika upozoravaju da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još uvijek nije poduzelo nikakve korake kako bi riješilo zahtjeve cestovnih prijevoznika. Kako bi ukazali na mnogobrojne probleme s kojima se suočavaju, cestovni prijevoznici odlučili su izraziti svoje nezadovoljstvo usporenom vožnjom kroz Zagreb u ponedjeljak, počevši od 7,00 sati, a održat će i konferenciju za novinare ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (presica u 12 sati ispred Ministarstva, Prisavlje 14).

26. travanj 2024 17:53