Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o ovrhama na mirovinama i plaćama, u Osijeku 29. obljetnica brigade Kune...

29. Travanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 29. travnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor, koji ovaj tjedan zbog Praznika rada, 1. svibnja, plenarno zasjeda dva dana, u srijedu će raspraviti Vladin prijedlog da se zaustave ovrhe na plaćama i mirovinama. Trenutno se ovrhe ne vode na sudovima, ni pred javnim bilježnicima, nema ih ni putem Financijske agencije (Fina), jedine "nepokrivene" ostale su ovrhe na stalnim primanjima, na plaći i mirovinama, a ovim zakonom kažemo da zastaju i na tim postupcima, rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, govoreći o zakonu o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za trajanja posebnih okolnosti izazvanih epidemijom koronavirusa (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). 

ZAGREB - Kliničkom Zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Dubrava bit će svečano predana donacija višeslojnog CT uređaja - General Electric Healthcare Revolution ACT (12 sati, Avenija Gojka Šuška 6). Riječ je o uređaju vrijednom 1.397.800 kuna (bez PDV-a) koji predstavlja najnoviji tehnologijski iskorak u području CT radioloških tehnologija i donira se Kliničkom Zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, KB Dubrava, primarno u borbi protiv Covida-19, ali i za sve druge bolničke potrebe. Svečanosti primopredaje nazočit će i ministar zdravstva Vili Beroš. 

OSIJEK - U Osijeku će se svečano obilježiti 29. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade i Tenkovske bojne "Kune" polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Svečanoj obljetnici nazočit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Nakon polaganja vijenca predviđene su izjave za medije (10 sati, Spomen-obilježje poginulim pripadnicima "Kuna").

ZAGREB - U povodu 13. obljetnice smrti Ivice Račana, izaslanstvo SDP-a predvođeno predsjednikom Davorom Bernardićem položit će cvijeće i zapaliti svijeće na njegov grob na Mirogoju (9 sati, groblje Mirogoj). 

ZAGREB - HSLS će ispred zgrade Hrvatskog sabora održati konferenciju za novinare na temu: "Hitna procedura za dva zakona o obnovi Grada Zagreba - Zagreb ne može čekati!". Na konferenciji će govoriti predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, saborski zastupnik HSLS-a Darinko Kosor i predsjednik Kluba gradskih zastupnika HSLS-a i nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Darko Klasić (11 sati, ispred Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare zastupnika HNS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislava Stojaka na temu: "33. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba koja bi se trebala održati elektroničkim putem" (10,30 sati, Trg Francuske Republike (zapadna strana trga kod parkirališta)). 

ZAGREB - Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u veljači u odnosu na siječanj porastao je za 13,9 posto, dok je prema kalendarski prilagođenim podacima na godišnjoj razini porastao za 9,5  posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku. 

25. travanj 2024 12:06