Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o razrješenju Jelenića, AmCham predstavlja rezultate poslovnog okruženja u RH...

26. Veljača 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 26. veljače:

ZAGREB - Nastavak 16. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Među točkama o kojima će zastupnici raspravljati je i Vladin prijedlog razrješenja Dražena Jelenića s dužnosti glavnoga državnog odvjetnika, na Jelenićev zahtjev. Jelenić je ostavku podnio nakon brojnih reakcija koje su uslijedile kada se saznalo da je član masonske lože, a zahtjev za razrješenjem s dužnosti glavnoga državnog odvjetnika Jelenić je uputio Vladi prošloga tjedna.

ZAGREB - Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske (9 sati, prostorije Ravnateljstva civilne zaštite, Nehajska 5).  

KARLOVAC - Predstavljanje Doma HDZ-a Karlovačke županije (16 sati, Šimunićeva ulica 2) kojeg će predstaviti Mladež HDZ-a Karlovca i Karlovačke županije, a u 18 sati održat će se obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji, kojoj će nazočiti i predsjednik stranke Andrej Plenković.

ČAKOVEC - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovat će na Integriranom danu u II. Osnovnoj školi Čakovec (Trg pape Ivana Pavla II). Događaj  je posvećen održivom razvoju i zaštiti okoliša. Održivi razvoj je kao međupredmetna tema od ove školske godine ušao u hrvatske škole. Ministrica će obići različite školske radionice - poput recikliranja, izrade kućice za ptice te izrade jelovnika nekada i sada. Nakon toga ministrica će održati sastanak s učiteljima, a izjave za medije očekuju se oko 9,30 sati. Mediji će moći pratiti ministričin obilazak škole i radionica s učenicima, a na sastanku s učiteljima moći će snimiti uvodne kadrove (8,30 sati, OŠ  Čakovec, Trg Pape Ivana Pavla II.).

ZAGREB - Na konferenciji za medije bit će predstavljen projekt "Kompas - usmjeri budućnost u svojoj zajednici" i njegovi rezultati. Naziv projekta je "Bolja informiranost mladih o mjerama zapošljavanja i samozapošljavanja samo je jedan od prijedloga mladih za novu strategiju". Na konferenciji će biti predstavljen i prijedlog Nacionalne strategije projekta za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih u Hrvatskoj koji su sastavili sudionici projekta - 150 mladih iz sedam hrvatskih županija (10 sati, prostor "Svjetskoga saveza mladih Hrvatska", Vlaška 31, ulaz iz Branjugove).

ZAGREB - Savez za željeznicu, Hrvatska gospodarska komora i IPC Dunav Jadran organizatori su tribine "Uloga hrvatske industrije u modernizaciji željeznice". Cilj tribine je istaknuti važnost uloge domaćih proizvođača i dobavljača u razvoju željeznice i doprinosu razvoja gospodarstva. Na tribini će biti riječi o udjelu domaćih proizvođača u razvoju željeznice, preprekama i prilikama s kojima se susreću (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Američka gospodarska komora (AmCham) će na konferenciji za novinare predstaviti rezultate istraživanja poslovnog okruženja u Hrvatskoj. Istraživanje je provedeno među članovima AmCham-a od 16. prosinca 2019. do 13. veljače 2020. , a otkrilo je kako su poduzeća poslovala u 2019. te koja su im očekivanja za poslovanje i zapošljavanje u nadolazećem razdoblju (10,30 sati, AmCham, Strojarska 22).

MOŠĆENIČKA DRAGA - Svečano potpisivanje ugovora i sporazuma o dodjeli novca za realizaciju lučkih infrastrukturnih projekata na području Primorsko-goranske i Istarske županije, u vrijednosti od 38,7 milijuna kuna. Ugovore i sporazume ministar Oleg Butković potpisat će s ravnateljima županijskih lučkih uprava Rab, Bakar-Kraljevica-Kostrena, Novi Vinodolski i Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, ravnateljima lučkih uprava Rovinj i Umag-Novigrad, gradonačelnicima  Grada Rijeke, Novog Vinodolskog, Raba i Malog Lošinja te načelnicima općina Moščenička Draga i Dobrinj (10,00 sati, Građevina javne namjene Mošćenička Draga, Barba Rike 5A).

26. travanj 2024 21:11