Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o rebalansu proračuna, SDP o ‘Problemima s početkom nastave‘...

12. Svibanj 2020.
Hrvatski sabor
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 12. svibnja:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora na kojoj će zastupnici raspraviti rebalans ovogodišnjeg Državnog proračuna. Vlada, koja se na rebalans odlučila suočena s velikim padom prihoda zbog krize izazvane koronavirusom, predlaže da se proračunski prihodi smanje za oko 23 milijarde kuna i iznose 122 milijarde, a da ukupni rashodi ostanu na prvotno planiranih 147,3 milijardi kuna (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Klub zastupnika SDP-a održat će konferenciju za medije na temu: "Problemi s početkom nastave", na kojoj će govoriti zastupnici Sabina Glasovac i Domagoj Hajduković. (10 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana I. Kukuljevića)

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i pomoćnica ravnatelja HZZ-a Ruža Hrga će potpisati ugovor u vrijednosti većoj od 93 milijuna kuna za operaciju "Informatizacija i digitalizacija poslovanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje" koja će se sufinancirati sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. (10 sati, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ulica grada Vukovara 78)

SLAVONSKI BROD - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat posjetit će Đuro Đaković grupu i razgovarati s predstavnicima Uprave i Nadzornog odbora, a nakon što je Europska komisija dala odobrenje za državno jamstvo slavonsko brodskoj kompaniji. Komisija je u prošli petak odobrila odluku hrvatske Vlade, iz siječnja ove godine, o državnom jamstvu za kredit Đuro Đaković Grupi u visini od 300 milijuna kuna, koji bi trebao pokriti njezine hitne potrebe za likvidnošću u sljedećih šest mjeseci (10,30 sati početak sastanka, nakon kojega su, oko 12,30 sati, predviđene izjave za medije, prostorije sjedišta Đuro Đaković grupe, Ulica dr. Mile Budaka 1).

24. travanj 2024 13:29