Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o roku trajanja osobnih dokumenata...

06. Travanj 2020.
Sjednica Hrvatskog sabora u Šubićevoj, Gordan Jandrokovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 6. travnja:

ZAGREB - Nastavak 16. sjednice Hrvatskoga sabora. U nastavku sjednice zastupnici će raspraviti paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola kako bi, u epidemiji koronavurisa, što manje građana dolazilo na šaltere policijskih postaja, odnosno da ih što više ostane doma. U paketu, koji je vezan uz rad Ministarstva unutarnjih poslova, dopune su zakona o putnim ispravama, o osobnoj iskaznici, o sigurnosti prometa na cestama te o nabavi i posjedovanju oružja građana. Svim građanima, kojima osobna iskaznica istekne za trajanja epidemije, ona će vrijediti i 30 dana po njezinu prestanku. Građanin koji je već podnio zahtjev za novu osobnu iskaznicu, a nije ju preuzeo, moći će to učiniti  30 dana nakon epidemije. Isto vrijedi i za vozačku dozvolu, za odjave vozila, podizanje već izdanih dozvola i dokumenata o nadzornom pregledu. Novi rokovi ne vrijede za tehnički pregled i registraciju vozila. Njih će građani i gospodarski subjekti i dalje obavljati u propisanim rokovima zbog sigurnosti prometa na cestama (9:30 sati, zgrada Ine, Šubićeva 29).

ZAGREB - Konferencija za medije oporbenih zastupnika zagrebačke Gradske skupštine (Klub gradskih zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske, Klub gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika, Klub zastupnika lijevoga bloka, Klub gradskih zastupnika socijalno-liberalne stranke i nezavisnoga zastupnika Vladimira Ferdeljija te Klub nezavisnih zastupnika). Tema konferencije je "Predaja zahtjeva za sazivanje tematske sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba o posljedicama i sanaciji posljedica potresa" (10 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - Prvi sastanak Stožera civilne zaštite grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića. U skladu s odlukom načelnika Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, Krizni stožer održavat će, počevši od 6. travnja, svakodnevne sastanke na temu razornoga potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka te pandemije koronavirusa Covid-19. Nakon svakoga sastanka Stožera predviđene su izjave za medije (12 sati, Kongresna dvorana Zagrebačkoga velesajma, dvorana Zimski vrt, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su u veljači 2,7 posto manje u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini smanjene za 6,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

19. travanj 2024 10:14