Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o svom radu za vrijeme korona-krize, koordinacijski sastanak o obustavi nastave...

13. Ožujak 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 13. ožujka:

ZAGREB - Sjednica Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg svetog Marka 6). Za plenarni dio sjednice planirana je samo jedna točka dnevnog reda, zakonski prijedlog zastupnika Mire Bulja (Most) da se na cijelom području Hrvatske zabrani bilo kakva upotreba glifostata.

ZAGREB - Predsjedništvo Hrvatskog sabora održat će s predsjednicima klubova zastupnika sjednicu radi konzultacija o radu Sabora u povodu situacije s koronavirusom. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je u četvrtak mogućnost prestanka rada Hrvatskog sabora u idućim danima, ovisno o preporukama stručnjaka (10,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića, Trg sv. Marka 6).

PAZIN - U povodu odluke o privremenoj obustavi nastave u svim osnovnim i srednjim školama Istarske županije, a u vezi s epidemijom novog koronavirusa COVID-19, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak održat će koordinacijski sastanak s ravnateljima s područja Istarske županije (13 sati, u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile,  Tugomira Ujčića Profesora 11). Mediji će na sastanku moći snimiti uvodne kadrove, u trajanju do 3 minute, a ministrica Divjak bit će dostupna za izjave nakon sastanka.

ZAGREB - U središnjici SDP-a održat će se konferencija za medije o temi "Postupanje lokalne i regionalne samouprave u vezi koronavirusa". Govorit će krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač (10 sati, SDP, Iblerov trg 9).

ZAGREB -11. konferencija digitalne medicine "Budućnost je sada" tematizirat će korištenje zdravstvenih podataka, personaliziranu medicinu s ciljem poboljšanja ishoda liječenja te novu EU regulativu vezanu uz registraciju medicinskih uređaja koja stupa na snagu u svibnju ove godine. Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (9,30 sati, Kaptol Boutique Cinema, Nova ves 17).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu obilježavanja Hrvatskog dana osviještenosti o debljini, na kojoj će biti istaknuta  važnost prevencije s ciljem sprječavanja bolesti koje uzrokuje prekomjerna tjelesna težina. Na konferenciji će govoriti zamjenica pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Ivana Portolan Pajić, voditeljica Odjela za promocanje tjelesnog zdravlja Sanja Musić Milanović, ravnateljica Doma zdravlja Centar Zagreb Antonija Balenović i predsjednica Udruge za prevenciju prekomjerne težine  Sonja Njunjić (10 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva ulica 1).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u veljači su u odnosu na siječanj smanjene za 0,1 posto, dok su u odnosu na veljaču 2019. više za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Po podacima DZS-a, proizvođačke su cijene, isključe li se cijene energije, na mjesečnoj razini niže za 0,1 posto, a na godišnjoj su više za 0,1 posto. 

19. travanj 2024 20:28