Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o usklađivanju zakonodavstva RH s EU, ministar Štromar o subvencioniranim stambenim kreditima...

21. Veljača 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 21. veljače:

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 16. sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu Zakona o službenoj statistici kojim se zakonodavstvo RH usklađuje sa zakonodavstvom EU. Konačnim se prijedlogom Zakona o službenoj statistici, koji se donosi po hitnom postupku, predlaže osnivanje Odbora za sustav službene statistike RH  koji bi bio isključivo sastavljen od predstavnika nositelja službene statistike RH kako bi se osigurala kvalitetnija koordinacija, učinkovitosti i kvalitete razvoja te proizvodnje i diseminacije službene statistike RH. Propisuje se i da Državni zavod za statistiku može na zahtjev korisnika pružati usluge statističke obrade podataka koristeći se ranije prikupljenim podacima te da su sredstava ostvarena od obavljanja tih usluga namjenska sredstava za financiranje dodatnih troškova nastalih obavljanjem poslova na temelju kojih su prihodi nastali i za podmirenje troškova službene statistike. Također, predlaže se i pojednostavljenje procedure donošenja Godišnjeg provedbenog plana tako da ga, umjesto Hrvatskog sabora, donosi Vlada RH (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak održat će konferenciju za novinare u povodu najnovijih rješenja Ustavnoga suda kojima je Ustavni sud jasno postavio granice sveučilišne autonomije (10 sati, Donje Svetice 38).

KOPRIVNICA - SDP će u Koprivnici predstaviti stranačke programske smjernice za parlamentarne izbore, a izjavu će dati predsjednik SDP-a Davor Bernardić (19 sati, Ulica hrvatske državnosti 10).   

ZAGREB - Na 79. sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa  raspravljat će se, među ostalim, o slučajevima vezanima uz saborske zastupnike Tomislava Tolušića, Orsata Miljenića, Silvana Hrelje, bivše ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić i drugih dužnosnika (10 sati, Ulica kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - Mreža mladih Hrvatske, savez udruga mladih i za mlade organizira raspravu o prijedlogu Nacionalnog programa za mlade 2020. - 2024. koji je trenutno u procesu savjetovanja s javnosti. Nacionalni program za mlade ključna je javna politika za djelovanje mladih i organizacija mladih u Hrvatskoj, pa će biti riječi o tome koliko on ispunjava potreba mladih i organizacija mladih, ali i što mladima treba od takve politike (12 sati, Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112c).

ZAGREB - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, zajedno s državnim tajnikom Željkom Uhlirom te direktorom APN-a Draganom Hristovim, održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti riječi o subvencioniranju stambenih kredita u 2020. godini i programu POS-a (9,30 sati, Ulica Republike Austrije 20).

20. travanj 2024 00:26