Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o Vladinom paketu mjera za pomoć gospodarstvu...

18. Ožujak 2020.
Hrvatski sabor
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijeda, 18. ožujka:

ZAGREB - Nastavak 16. sjednice Hrvatskoga sabora na kojoj bi trebao biti raspravljen Vladin paket od 20-tak zakona kojima se želi pomoći gospodarstvu pogođenom pandemijom koronavirusa, među kojima je i zakon kojim će Nacionalni stožer civilne zaštite dobiti veće ovlasti (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za medije na kojoj će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izvijestiti o najnovijim informacijama iz sustava odgoja i obrazovanja (13 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. Tema konferencije su "Akti gradonačelnika" (11 sati, zgrada Gradske uprave - aula Gradske uprave - istočni ulaz, Trg Stjepana Radića 1).

ZAGREB - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pripremila je devet mjera namijenjenih  poduzetnicima za ublažavanje posljedica koronavirusa, koje između ostalog uključuju moratorije na kredite i smanjenje kamatnih stopa, kao i uspostavu dvaju novih financijskih instrumenata. Tako se predviđa uspostava novog financijskog instrumenta "COVID-19 krediti/zajmovi" za obrtna sredstva za male i srednje poduzetnike, kao i Mikro zajma za ruralni razvoj.

25. travanj 2024 06:36