Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o Zakonu o posebnom porezu na kavu i bezalkoholna pića, prosvjed protiv ‘Bandićeve otimačine grada‘...

06. Veljača 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 6. veljače:

ZAGREB - Nastavak 16. sjednice Hrvatskoga sabora raspravom o izmjenama Zakona o posebnom porezu na kavu i bezalkoholna pića čije donošenje predlaže Vlada s namjerom da se stvori jasno i transparentno okruženje za porezne obveznike (9,30 sati, Trg sv. Marka 6). 

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnome redu 205. sjednice Vlade, bit će izvješće o poduzetim aktivnostima Ministarstva zdravstva vezano uz sprječavanje širenja koronavirusa, te odluka o donošenju Akcijskoga plana za prevenciju nasilja u školama 2020. - 2024. (15 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Zajednička sjednica Nacionalnoga vijeća i Predsjedništva HDZ-a (18 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

BELI MANASTIR - Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović uručit će 13 novih ugovora ukupne vrijednosti 16,64 milijuna kuna u okviru provedbe Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru". Svečanost će početi u 13 sati u Gradskoj vijećnici, Ulica kralja Tomislava 53.

ZAGREB - Početak 31. sjednice zagrebačke Gradske skupštine. Na predloženom dnevnom redu su 44 točke, a najvažnija je šesta - izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP), predlagatelja gradonačelnika Milana Bandića, te 38. točka - prijedlog oporbenih gradskih zastupnika o raspisivanju lokalnog referenduma o izmjenama i dopunama GUP-a (9 sati, Stara gradska vijećnica, dvorana A, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I).

ZAGREB - Udruge "Zelena akcija", "Pravo na grad", i "Siget" te inicijativa "Zagreb te zove" organizatori su prosvjeda protiv, kako su najavili, "Bandićeve otimačine grada" prije početka sjednice zagrebačke Gradske skupštine koja će raspravljati o izmjenama Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP), koje, kako navode, sadrže prenamjene zemljišta za "Bandićev Manhattan", povećavaju izgradnju u donjogradskim blokovima i povećavaju promet u središtu gada, a ne odgovaraju na goruća pitanja poput prilagodbe klimatskim promjenama, određivanja zone za izgradnju javnih stanova, a nemaju bilo kakvu viziju istinskog razvoja grada u interesu njegovih stanovnika. Prosvjed će početi u 8 sati ispred zgrade Stare gradske vijećnice, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, a izjave za medije predviđene su u 8,30 sati.

ZAGREB - Predstavljanje Zbornika radova s međunarodnoga znanstvenog skupa "Stanje Roma u Europi za vrijeme Drugoga svjetskog rata s posebnim osvrtom na stradanje u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Urednici zbornika su Danijel Vojak i Ivo Pejaković (11 sati, Multimedijalna dvorana Instituta za društvene znanosti Ivo Pilar, Marulićev trg 19/I).

ZAGREB - Najveća tehnološka manifestacija u Hrvatskoj, 7. Bug Future Show, u organizaciji ICT magazina Bug i u partnerstvu s Hrvatskim telekomom, održat će se u novom prostoru, glavnoj dvorani Studentskog centra, gdje se tijekom cijelog dana očekuje oko tri tisuće posjetitelja. Uz brojne predavače iz ICT zajednice i znanstvenike o temama kao što su utjecaj tehnologije i 5G na svakodnevni život, klimatske promjene, rastuća važnosti podatkovne znanosti, posjetitelji će moći pogledati i izložbu novih tehno uređaja i opreme (10 sati, Glavna dvorana Studentskog centra, Savska cesta 25).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) održat će se okrugli stol "Znanstvena i sportska gospodarska suradnja". Cilj skupa je informirati poslovnu zajednicu o mogućnostima uključivanja na strana tržišta putem znanstvenih projekata i predstavljanjem na Olimpijskim igrama (9,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

26. travanj 2024 15:50