Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sastanak vladajuće koalicije, Sabor razrješuje Jelenića, Sveučilište u Zagrebu o koronavirusu...

28. Veljača 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 28. veljače:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora. Sabor bi trebao razriješiti glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića i izglasati zakone koje nije uspio prošloga  tjedna zbog nezadovoljstva manjinskih zastupnika neprihvaćanjem njihovih amandmana prilikom donošenja novog Zakona o popisu stanovništva. Radni dan će početi raspravom  o provedbi europske uredbe o suradnji nacionalnih tijela država članica EU u zaštiti potrošača (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sastanak vladajuće koalicije (8, 30 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

SLAVONSKI BROD - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji (18 sati, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić, Trg Stjepana Miletića 12). Na istoj lokaciji u 16 sati, održat će se zajednička sjednica Predsjedništva HDZ-a i Predsjedništva HDZ-a Bosne i Hercegovine.

ZAGREB - Kandidat za potpredsjednika HDZ Hrvoje Tomasović predat će potpise za kandidaturu izbornom povjerenstvu stranke (između 23 i 23,30 sati, središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Na 80. sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na dnevnom redu, među ostalim, bit će donošenje odluke u predmetu župana Požeško-slavonske županije Aloijza Tomaševića (10 sati, Ulica kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - Sastanak dekanica i dekana sastavnica Sveučilišta u Zagrebu o postupanju u vezi s koronavirusom. O temi će govoriti ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj  Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ravnatelj  Nastavnoga zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Žarko Rašić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić i pročelnica Katedre za infektologiju Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Adriana Vince. Uz rektora Damira Borasa, prorektore i dekane, očekuje se da će sastanku nazočiti tajnici fakulteta i akademija koji djeluju u sastavu Sveučilišta u Zagrebu, Erasmus koordinatori i koordinatori za međunarodnu suradnju i drugi (12 sati, dvorana Miroslav Čačković na Medicinskom fakultetu  Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3).

ZAGREB - Konferencija za medije "Nedavne odluke Ustavnog suda o mogućnosti nadzora nad radom sveučilišta - njihov značaj za budućnost sveučilišta i hrvatskog društva - pogled iz Sindikata znanosti" u organizaciji Sindikata znanosti. O temi će govoriti glavni tajnik Sindikata znanosti Vilim Ribić, predsjednica Regionalnog vijeća Zagreb Vesnica Garašić i voditeljica pravne službe Ana Petošić (11 sati, poslovna zgrada Hypatia, dvorana Orion, ulica Florijana Andrašeca 18a/1).

ZAGREB - Predstavljanje projekta Sportska edukacija za novi život azilanata. Cilj projekta je brža i bolja integracija azilanata kroz bavljenje sportom. Hrvatska je kao članica EU prihvatila obveze smještaja i integracije izbjeglica. Stoga je kao 'sportska nacija' odabran upravo sport kao aktivnost koja spaja ljude i stvara prijateljstva, važan faktor lakše integracije u naše društvo, najavljuje organizator. Projekt će predstaviti Tamara Pradegan, voditeljica projekta iz taekwondo kluba "Jastreb" i načelnik Sektora za razvoj sporta Darko Vučić, a nazočit će i iranski tekvandoaš -azilant koji nastupa za Hrvatsku (10 sati, Hotel Antunović, Dvorana Tomislav, Zagrebačka avenija 100).

ZAGREB - Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika Renato Petek održat će konferenciju za medije "Grad Zagreb ostavio na cjedilu više od 10.000 djece s teškoćama i osudio ih na svakodnevnu borbu sa sustavom odgoja i obrazovanja, od vrtića do škola". Na 31. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba stavljen je izvan snage Zaključak (osnivanje Centra za inkluzivni odgoj i obrazovanje Grada Zagreba) koji je zagrebačka Gradska skupština donijela na 16. sjednici, 13. rujna 2018. (9,30 sati, Stara gradska vijećnica, prizemlje, Vjenčana dvorana I., ulica Svetih Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Državni zavod za statistiku objavit će prvu procjenu bruto domaćeg proizvoda u četvrtom lanjskom kvartalu i u cijeloj 2019. godini.

PAZIN - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković sudjelovat će na otvorenju sajma Dani meda u Pazinu (10 sati) te otvorenju ribarske luke – gata Vrsar (12,15 sati). Izjave su predviđene nakon oba događaja (Dani meda - Gradsko-školska sportska dvorana, Tugomila Ujčića 2, Pazin; Otvorenje ribarske luke – gata Vrsar, Obala maršala Tita 14).

16. travanj 2024 22:05