Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sastanak Vlade i sindikata, prosvjed povremenih prijevoznika...

21. Svibanj 2020.
Najavljujemo najvažnija dgoađanja u Hrvatskoj za četvrtak, 21. svbinja:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (12 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4). Na dnevnom redu je odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka-Zagreb i njegovo pripajanje društvu Hrvatske autoceste te izmjena odluke o osnivanju društva Autocesta Rijeka-Zagreb i dodjeli koncesije za građenje i gospodarenje autocestom Rijeka-Zagreb. Na dnevnom je redu i odluka o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći za proizvođače tovne junadi, tovnih svinja i janjadi za klanje s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom COVID-19 te za subjekte koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara. Također, na dnevnom je redu i odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora o zajmu između Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekt oporavka nakon potresa i jačanja odgovora na COVID-19, kao i odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora o zajmu između Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za odgovor na krizu i podršku oporavku.

ZAGREB - U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava nastavljaju se pregovori između pregovaračkog odbora Vlade RH i predstavnika sindikata o sklapanju dodataka kolektivnim i temeljnim kolektivnim ugovorima s predstavnicima javnih i državnih službi. Pregovori će se održati kroz tri sastanka i to: s predstavnicima sindikata javnih službi; s predstavnicima sindikata znanosti i visokog obrazovanja, učitelja i zaposlenih u srednjim školama i s predstavnicima državnih službi (8,30 sati, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, ulica Grada Vukovara 78). Izjave za medije bit će po završetku trećeg sastanka, koji započinje u 11 sati.

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo održat će konferenciju za medije, a nastavno na odluku predsjednika Republike Zorana Milanovića o raspisivanju izbora za Hrvatski sabor (11 sati, Hrvatski sabor (mala vijećnica), Trg Svetog Marka 6).

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obići će radove na sanaciji prometnice u ulici Bogdanovačka (10 sati). Projektom je predviđeno uređenje ceste s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i habajućim slojevima asfalta, zatvorenim sustavom oborinske odvodnje i novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Izvođač radova je tvrtka Komunalac d.o.o. iz Vukovara.

BJELOVAR - Konferenciju za medije održat će SDP na temu "Agonija Darija Hrebaka". Na konferenciji za medije govorit će potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić, predsjednik ŽO SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije Tihomir Jaić, te Nenad Nekvapil, član GO SDP-a Bjelovar (12 sati, prostorije županijskog odbora SDP-a, Gundulićeva1/3)

ZAGREB - Prosvjed povremenih prijevoznika iz cijele Hrvatske, ugostitelja, turističkih djelatnika i poduzetnika koji se bave eventima u organizaciji udruge Glas poduzetnika, koji traže hitne mjere od Vlade RH kako bi im se vratilo pravo na rad i spasilo na desetke tisuća radnih mjesta (Markov trg, 13 sati).

18. travanj 2024 10:44