Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sastanak Znanstvenog savjeta, otvorenje sajmova Ambienta i Biam&zavarivanje...

14. Listopad 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 14. listopada:

ZAGREB - Nastavak 3. sjednice Hrvatskog sabora. Zastupnici će sjednicu nastaviti raspravom o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije. (9,30 sati, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (11 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i Prijedlog zaključka o 'Sporazumu o prethodnoj kupnji za proizvodnju, kupnju i opskrbu cjepivom protiv bolesti COVID-19 u EU'. Vlada će utvrditi i akte strateškog planiranja uvjeta koji omogućavaju provedbu fondova EU u razdoblju od 2021. do 2027. godine, kao i rokove donošenja i tijela zadužena za njihovu izradu. Odredit će i nacionalno koordinacijsko tijelo i nacionalnog koordinatora za Inicijativu triju mora, te donijeti odluku o ulaganju Hrvatske u Investicijski fond Inicijative triju mora. Na dnevnom redu sjednice Vlade su i izmjene i dopune Zakona o dentalnoj medicini.

ZAGREB - Glavna državna odvjetnica RH Zlata Hrvoj-Šipek dat će izjavu za medije i odgovarati na pitanja novinara u Hrvatskom saboru uoči sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost (10,45 sati, ispred Bašćanske ploče). Hrvoj-Šipek sudjelovat će na zatvorenoj sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, s početkom u 11 sati (Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6). Glavna državna odvjetnica RH nakon sjednice saborskog Odbora neće davati dodatne izjave i odgovore na pitanja novinara.

ZAGREB - Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića održat će se sastanak Znanstvenog savjeta u Banskim dvorima. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka nakon kojeg su predviđene izjave za medije. (14 sati, Banski dvori, Trg svetog Marka 2)

ZAGREB - Konferenciji za medije zagrebačkog SDP-a s temom "Uoči sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba – predstavljanje novih zastupnika SDP-a" (10,30 sati, prostorije SDP-a Hrvatske, Iblerov trg 9). Sudjelovati će predsjednik Gradske organizacije SDP-a Gordan Maras, zastupnici SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Matej Mišić i Saša Molan, uz nove zastupnike Branka Kolarića, Laru Kvesić i Darka Liovića.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu bit će otvoreni sajmovi Ambienta i Biam&zavarivanje, na kojima će se u tri paviljona i više od 5200 četvornih metara izložbenog prostora predstaviti 76 izlagača iz 17 zemalja. Ambienta, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, održati će se od 14. do 18. listopada, a od 14. do 17. listopada i međunarodni sajmovi alatnih strojeva i alata te zavarivanja i antikorozivne zaštite - Biam&zavarivanje, koji zbog epidemije covid-19 nisu mogli biti realizirani u travnju (11 sati, Zagrebački velesajam, paviljon 8, Avenija Dubrovnik 15).

17. travanj 2024 16:16