Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sastanak Znanstvenog savjeta Vlade, primanje Hrvatske u ERM II...

10. Srpanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 10. srpnja:

ZAGREB - Pod predsjedanjem predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića održat će se sastanak Znanstvenog savjeta Vlade Republike Hrvatske. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka nakon kojeg su predviđene izjave za medije. (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak i predsjednik Narodne stranke reformisti Radimir Čačić održat će konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o formiranju liberalnog kluba u Hrvatskom saboru (10,30 sati, ispred Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svečanost uručivanja ugovora o dodjeli novčanih sredstava Hrvatske zaklade za znanost na temelju natječaja Upravljanje zaraznim bolestima uzrokovanim koronavirusima te društvenim i obrazovnim aspektima pandemije (10 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4). Riječ je o 14 milijuna kuna vrijednom natječaju koji je raspisan 30. ožujka za financiranje istraživanja koja stvaraju novo i unapređuju postojeće znanje o zaraznim bolestima uzrokovanim koronavirusima te društvenim aspektima pandemije. Među 96 projekata financiranje je odobreno za njih 11, koji su dobili i visoke ocjene međunarodnih recenzenata. Na svečanosti će sudjelovati i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i predsjednik Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost akademik Dario Vretenar. (10 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4)

ZAGREB - U sklopu manifestacije Tesla & Frieds održat će se dodjela godišnje Nagrade "Nikola Tesla" i obilježiti 164. rođendan Nikole Tesle. Pozdravne govore održat će, uz ostale, predsjednica Udruge Nikola Tesla - genij za budućnost Dragica Mihajlović, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić, prof. dr. sc. Dragan Primorac, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković David Matthew Smith te prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga (19,30 sati, Hotel Esplanade).

BRUXELLES - Sastanak euroskupine i Vijeće za financije i ekonomiju, na kojem se očekuje primanje Hrvatske i Bugarske u Europski tečajni mehanizam (ERM II), svojevrsnu čekaonicu za ulazak u eurozonu.

23. travanj 2024 09:52