Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednica Vlade, 28. godina Instituta Ivo Pilar, sajam investicija REXPO 2019. 

26. Studeni 2019.
foto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 26. studenog:

ZAGREB - Sjednica Vlade (17 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Nastavak pregovora predstavnika sindikata i Vlade o zahtjevima prosvjetnih radnika u štrajku. 

VELIKA GORICA - Aktualna događanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu tema je konferencije za medije koja će se održati  u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu u 12 sati. Pozivaju se predstavnici medija da dođu u vojarnu na Plesu najkasnije u 11,45 sati. Mediji su objavili da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH umirovila je zapovjednika Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, brigadnog generala Matu Mikića i na njegovo mjesto imenovala dosadašnjeg mu zamjenika brigadnog generala Michaela Križanca, no u Uredu predsjednice i MORH-u u ponedjeljak navečer nije se mogla dobiti potvrda te informacije.

ZAGREB - Predsjednički kandidat Zoran Milanović predat će u 13 sati kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) Republike Hrvatske na adresi Visoka 15.

TUHELJSKE TOPLICE - Održat će se druga svečanost Projekta "Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj". Opći cilj projekta je osiguranje učinkovitijeg, modernijeg i profesionalnijeg pravosuđa. Projekt je usmjeren na unaprjeđenje sustava mjerenja, praćenja i evaluacije rada u pravosuđu, optimizaciju organizacije rada i poslovnih procesa, jačanje kompetencija i kapaciteta čelnika pravosudnih tijela i službenika u pravosudnim tijelima, te unaprjeđenje razine i obuhvatnosti korištenja IT alata. Uvodne govore održati će ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.(11 sati, Terme Tuhelj, Ljudevita Gaja 4).

ZAGREB - Na primopredaji i demonstraciji 17 vozila i opreme namijenjenih zaštiti vanjske granice Republike Hrvatske i Europske unije sudjelovat će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sa suradnicima te predstavnici zajednice ponuditelja (10,15 sati, plato ispred zgrade Visoke policijske škole na Policijskoj akademiji, Avenija Gojka Šuška 1 - predstavnici medija trebaju na ulaz Policijske akademije doći najkasnije do 9,45 sati.). Oprema i vozila nabavljeni su iz projekta "Jačanje nadzora državne granice kroz nabavu sustava termovizijske kamere na prikolici s terenskim vozilom" u okviru Fonda za unutarnju sigurnost – Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza.

ZAGREB - Povodom tradicionalnog obilježavanja mjeseca borbe protiv raka pluća, Udruga oboljelih od raka pluća 'Jedra' predstavit će kampanju "Govorimo o raku pluća 2019“. Najavljen će biti i Nacionalni program za probir i rano otkrivanje raka pluća (12 sati, Dukljaninova 3).

ZAGREB - Institut društvenih znanosti Ivo Pilar obilježiti će 28. rođendan (12 sati, Marulićev trg 19/1).

ZAGREB - Predstavljen će biti zbornik radova "Da život imaju“ u povodu 70. rođendana kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkoga nadbiskupa metropolita i Velikoga kancelara Katoličkoga bogoslovnog fakulteta (KBF) Sveučilišta u Zagrebu. Predstavljanju će nazočiti predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK )zadarski nadbiskup Želimir Puljić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i pročelnik Katedre socijalnoga nauka Crkve zagrebačkoga KBF-a Stjepan Baloban. Tim akademskim činom otvara se i izložba "Papa hrvatske nade“ u spomen na nezaboravne pastoralne pohode Svetog Ivana Pavla II. Zagrebu i Hrvatskoj (19 sati, dvorana Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnoga instituta, Kaptol 29a).

ZAGREB - Osmi po redu međunarodni sajam investicija u Hrvatskoj - REXPO 2019. održava se u utorak i srijedu, a u okviru tog sajma bit će dodijeljena i nagrada "REXPO 2019 Best New Investment Award“ za najbolji investicijski projekt u 2019. godini. Prema najavama organizatora, najveći međunarodni sajam investicija u Hrvatskoj otvorit će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković (15,45 sati, Plaza Event Centar, Slavonska avenija 6/2).

23. travanj 2024 09:45