Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednica Vlade, Memorijal Šimo Đamić, Biograd Boat Show, Sajam inovacija ARCA 2019...

17. Listopad 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 17. listopada:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnom redu su, uz ostalo, konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (EU) te konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju (8 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Nastavak 44. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

PODCRKAVLJE - Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovat će u svečanom programu 1. Memorijala "Šimo Đamić" – natjecanje za najspremnijeg pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. Svečani program počinje u 12,15 sati, a u sklopu kojeg je predviđeno i prigodno obraćanje potpredsjednika Vlade Davora Božinovića (stadion NK Tomica, Općina Podcrkavlje, Brodsko-posavska županija)

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama. Nazočni će biti predstavnici sindikata i Branimir Mihalinec. (12 sati, zgrada sindikata Hypatia, Florijana Andrašeca 18/a).

ZAGREB - Na konferenciji za medije Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) i Vijeća za elektroničke medije RH bit će najavljen okrugli stol "Predrasude i mržnja - izazovi društvu i vjerskim zajednicama". Konferenciji će nazočiti Ivan Markešić, voditelj projekta, Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a i Augustin Bašić, glasnogovornik HHO-a. Bit će predstavljeno i znanstveno istraživanje "Tolerancija i religioznost studenata“, koje je vodio Ivan Markešić sa svojim timom, anketirajući 320 studenata četiriju zagrebačkih fakulteta humanističkih znanosti (12 sati, Domagojeva 16).

ZAGREB - Konferencija za novinare Srpskog narodnog vijeća (SNV) na kojoj će najaviti početak javne kampanje "Da se bolje razumijemo". Na konferenciji će govoriti Boris Milošević, predsjednik SNV-a, Srđan Jeremić, predsjednik Zajedničkog vijeća općina, Srđan Kolar, član gradskog vijeća Vukovara i Milorad Pupovac, predsjednik Savjeta SNV-a (13 sati, sjedište SNV-a, Gajeva 7).

ZAGREB - Na početku svoje misije u Republici Hrvatskoj euharistijsko slavlje u zagrebačkoj Katedrali predvoditi će apostolski nuncij nadbiskup Giorgio Lingua. Euharistijskom slavlju nazočiti će članovi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) koji od 16. do 18. listopada sudjeluju na redovitom, plenarnom 59. zasjedanju Sabora HBK pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića (18 sati, Katedrala, Kaptol).

BIOGRAD - Najveći nautički sajam u Hrvatskoj, 21. Biograd Boat Show održat će se od 17. do 20. listopada, a u okviru tog sajma održat će se i tradicionalni HGK-ovi Dani nautike, kao i 1. Croatia Charter Expo. Sajam će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović (12,00 sati, Marina Kornati).

ZAGREB - Na ovogodišnjem, 17. međunarodnom sajmu inovacija ARCA 2019., koji se održava od 17. do 19. listopada, okupit će se više od 90 domaćih i više od 50 izlagača-inovatora iz 15 zemalja Europe i svijeta, s brojnim premijernim rješenjima u funkcionalnom, dizajnerskom i sadržajnom segmentu življenja. Taj će sajam inovacija, prema najavama organizatora otvoriti ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat (11 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica,  Hrvatske Bratske Zajednice 4). 

19. travanj 2024 00:38