Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednica Vlade, ministar Božinović u Solinu, konferencija o gripi, 70. obljetnica Ericssona Nikole Tesle...

07. Studeni 2019.
REZULTATI POSLOVANJE ERICSSON NIKOLA TESLA 2018, Gordana Kovačevićfoto DraŽen LapiĆ
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 7. studenog:

ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovati će na XVI. sjednici Vijeća za domovinsku sigurnost (15,30 sati, Ured predsjednice, Pantovčak 241).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnom redu su, između ostaloga, Nacrt konačnog prijedloga zakona o privatnoj zaštiti te Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2019. za razdoblje svibanj –listopad 2019. (8 sati, Banski dvori, Trg svetog Marka 2).

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu će nastaviti raspravom o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu, kojim se ukupni prihodi planiraju u iznosu od 145,1 milijardu kuna, a ukupni rashodi u iznosu od 147,3 milijarde kuna. Ukupni prihodi proračuna za iduću godinu od 145,1 milijardu kuna su porast za 6,7 posto u odnosu na originalni plan proračuna za ovu godinu, a u odnosu na rebalans za 5,4 posto. Ukupni, pak, rashodi od 147,3 milijarde kuna su veći za pet posto odnosno za sedam milijardi kuna u odnosu na ovu godinu  (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). 

SOLIN - Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovat će na III. Međunarodnoj konferenciji "Sigurnost povijesnih gradova" u Solinu (10 sat, a izjave za medije predviđene su u 9,30 sati, u Hotelu Salona Palace). Ministar Božinović će posjetiti i policijske postaje u Makarskoj, Vrgorcu, Sinju i Imotskom.

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama. Govorit će predsjednica SHU-a Sanja Šprem i predsjednik NSZSŠ-a Branimir Mihalinec (12 sati, zgrada sindikata Hypatia, I. kat. dvorana Andromeda, Ulica Florijana Andrašeca 18a).

ZAGREB - Konferencija za medije pod nazivom "Jedan posjet - dvostruka zaštita" na kojoj će o sezoni gripe govoriti pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Goran Tešović, voditeljica odjela za pulmologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb Irena Ivković, voditelj Nacionalnoga centra za gripu Vladimir Draženović i Ratko Matijević iz Klinike za ženske bolesti i porode KB Merkur (11 sati, Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2).

OPATIJA - Drugi dan 27. tradicionalnog savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista (HDE) na temu strategije razvoja, europskih fondova i tržišta rada. Osim najavljenog predavanja ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata o strategiji razvoja Hrvatske do 2030. godine, održati će se i tri panela, a na kojima je između ostalih najavljeno i sudjelovanje glavnog izvršnog direktora Fortenova grupe Fabrisa Peruška, ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a Marka Pavića te ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića. (9,30 sati, Grand Hotel Adriatic, Ulica maršala Tita 200)

ZAGREB - Kompanija Ericsson Nikola Tesla obilježit će 70 godina poslovanja na domaćem i inozemnim tržištima. Obilježavanju će nazočiti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović koja će se obratiti skupu. (13,00 sati, Arena Zagreb, Ulica Vice Vukova 8)

20. travanj 2024 14:17