Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednica Vlade o dvostrukom oporezivanju između RH i SAD-a...

30. Rujan 2020.
foto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 30. rujna:

ZAGREB - Sjednica Vlade na kojoj će biti iznesena informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus u Hrvatskoj, a na dnevnom redu je, među ostalim,  prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Konvencije između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju porezne utaje u odnosu na poreze na dohodak  (12,30 sati, Banski dvori).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će Prvom sjednicom Stručnog savjeta za obnovu. Uz predsjednika Vlade sjednici će nazočiti ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat. Stručni savjet za obnovu obavljat će  savjetodavne i druge poslove vezane uz stručna pitanja u provedbi Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije (10 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, ulica Hrvatske Bratske zajednice 4).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora raspravom o izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za prošlu godinu. Izvješće će podnijeti glavni državni revizor Ivan Klešić, a bit će to prilika da se progovori o učinkovitosti i (ne) pravilnostima upravljanja javnim novcem. Državni ured za reviziju je u prošloj poslovnoj godini Hrvatskom saboru dostavio 242 izvješća o financijskoj i 25 izvješća o obavljenoj reviziji učinkovitosti kojima je obuhvaćeno 566 subjekata (9,30, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Na konferenciji za medije Udruge Dom nade biti će riječi o projektu "Novi početak - podrška beskućnicima za uključivanje u društvenu zajednicu“. Partneri su Grad Zagreb i Udruga Milosrđe iz Karlovca (12 sati, Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Tradicionalni Dan tržišta Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) ove će se godine održati virtualno u sklopu 43. MIPRO-a (Međunarodni skup za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku). Okupit će predstavnike tržišta elektroničkih komunikacija, poštanskih usluga i željezničkih usluga, koje regulira HAKOM, tijela državne uprave i gospodarstva, koji će uz osvrt na aktualno stanje na tim tržištima iznijeti i planove za iduće razdoblje (16 sati, online na www.mipro.hr).

ZAGREB - Promet u industriji u srpnju je na mjesečnoj razini porastao za 0,7 posto, dok je na godišnjoj razini, nakon izrazitog pada u travnju i svibnju i ublaženog pada u lipnja za 3,5 posto, u srpnju ponovo snažnije pao, za 10,9  posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. 

24. travanj 2024 19:31