Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: U KB Dubrava otvara se dnevna bolnica, ministar Banožić u Zadru, u Ministarstvu uprave završava ePIC, humanitarna akcija ‘Želim život‘

17. Prosinac 2019.
Mario Banožićfoto Ratko Mavar

ZAGREB - U Kliničkoj bolnici Dubrava održat će se završna konferencija i svečano otvorenje dnevne bolnice Zavoda za kardiologiju te Jednodnevne kirurgije u sklopu projekta koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj: Obnova i prilagodba prostora za potrebe dnevne bolnice Zavoda za bolesti srca i krvnih žila, dnevne bolnice Zavoda za gastroenterologiju i jednodnevne kirurgije u KB Dubrava. Svečanosti će nazočiti ministar zdravstva Milan Kujundžić (11,30 sati, Klinička bolnica Dubrava, Avenija Gojka Šuška 6. Nakon završetka svečanosti predviđene su izjave za medije).

ZADAR - Ministar državne imovine Mario Banožić održat će radni sastanak sa zadarskim županom Božidarom Longinom, te gradonačelnicima i načelnicima s područja Zadarske županije. Tom prigodom, ministar Banožić uručit će županu Longinu Ugovor o darovanju nekretnine površine 2 626 četvornih metara za smještaj Centra za palijativnu skrb Zadarske županije - hospicij Babin dub. Vrijednost nekretnine iznosi 3,6 milijuna kuna (9,30 sati, zgrada Županije, Božidara Petranovića 8. Izjave za medije predviđene su po završetku sastanka oko 10,15 sati. Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sastanka te uručivanje Ugovora o darovanju nekretnine).

ZAGREB - Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku svečano će dodijeliti priznanje "Poslodavac prijatelj obitelji" za 2019. godinu. Pozdravne govore održat će ministrica Vesna Bedeković, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te savjetnica za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje i izvršna direktorica Global Compact Hrvatska Vali Marszalek (11 sati, Plaza Event Centar, Slavonska avenija 6/2).

ZAGREB - U Ministarstvu uprave održat će se konferencija u povodu završetka projekta "ePIC - Electronic Public Identification Croatia" pod nazivom "Elektroničke javne usluge za EU državljane: Hrvatska kao primjer dobre prakse". Cilj konferencije je predstaviti osam novorazvijenih javnih e-usluga, namijenjenih državljanima zemalja EU te Europskog gospodarskog prostora (EGP). Na konferenciji će i detaljno biti predstavljen sustav elektroničke identifikacije u Hrvatskoj, te način na koji EU/EEA državljani mogu pristupiti hrvatskim javnim e-uslugama. Na početku konferencije nazočnima bi se trebao obratiti ministar uprave Ivan Malenica (10 sati, Ministarstvo uprave, Maksimirska 63, Velika dvorana). 

ZAGREB - U povodu Dana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i proslave njegove 102. obljetnice održat će se svečana sjednica Fakultetskog vijeća. Na svečanosti će se akademiku Ivici Kostoviću dodijeliti nagrada Medicina, za promicanje načela humanosti i etičnosti u skrbi za teško bolesne ljude. Prvi put dodijelit će se i Nagrada za posebno postignuće u medicinskoj struci i znanosti, specijalistima i zdravstvenim radnicima KBC-a Zagreb, koji su sudjelovali u  kirurškom zahvatu razdvajanja sijamskih blizanaca (13 sati, Medicinski fakultet, Šalata 3, dvorana "Miroslav Čačković").

ZAGREB - Tradicionalna humanitarna akcija "Želim život" Zaklade Ana Rukavina te božićni koncert. U humanitarnoj akciji sudjelovat će i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović javljanjem na telefonske pozive građana u „Call centru“. Glavni je cilj akcije osigurati sredstva za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija (20,05 sati, Trg bana Josipa Jelačića 9).

26. travanj 2024 07:04