Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Uhlir predstavlja ‘Vodič za aktivnosti nakon potresa‘, HEP predstavlja 11 projekata sunčanih elektrana...

02. Srpanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 2. srpnja:

ZAGREB - Državni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Željko Uhlir predstaviti će "Vodič za aktivnosti nakon potresa“ izrađen za građane i struku, a vezano uz sanaciju oštećenih zgrada u potresu.Osvrnut će se i na program energetske obnove obiteljskih kuća za koji je raspisan Javni poziv 25. lipnja 2020 za što je u proračunu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurano 203 milijuna kuna  (11 sati, Republike Austrije 20).

ZAGREB - Nastavak 34. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba (9 sati, Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizira "Skup dionika u procesu obnove zgrada oštećenih u potresu", na kojem se očekuje i premijer Andrej Plenković. Na skupu će biti potpisan i sporazum o suradnji između Građevinskoga fakulteta u Zagrebu i HGK te će Josip Atalić s Građevinskoga fakulteta predstaviti najnoviju verziju urgentnoga programa potresne obnove (13,00 sati, Građevinski fakultet, Fra Andrije Kačića-Miošića 26).

RIJEKA -  Potpisivanje ugovora o potkoncesiji dijela pomorskog dobra u luci posebne namjene između Brodogradilišta 3. maj i tvrtke MKM YACHTS. Vlada je u lipnju dala suglasnost na davanje u potkoncesiju dijela pomorskog dobra u luci posebne namjene na području 3. maja. Riječ je o operacionalizaciji dogovorene suradnje s australskom Scenic Grupom, koja u riječkom brodogradilištu planira izgradnju pet luksuznih putničkih brodova za kružnja putovanja, ukupne vrijednosti 860 milijuna eura.  Na potpisivanju ugovora o potkoncesiji, kako je najavljeno, bit će i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković (12 sati, 3. maj, Liburnijska ulica 3).

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP) će u povodu objave poziva potencijalnim partnerima zainteresiranima za razvoj i prodaju projekata obnovljivih izvora energije za 2020. godinu predstaviti 11 projekata sunčanih elektrana, koje razvija na temelju sporazuma o suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Ti projekti dio su 750 milijuna kuna vrijednog HEP-ovog investicijskog ciklusa izgradnje sunčanih elektrana u razdoblju od 2019. do 2023. godine. Najavljen je dolazak ministra zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorića (12,00 sati, HEP, Ulica grada Vukovara 37).

IZBORI

ZAGREB - HDZ će  održati će konferenciju za novinare na temu "Socijalna sigurnost, obrazovanje, znanost i demografska revitalizacija“. Govorit će, među ostalima, član Središnjeg odbora HDZ-a i kandidat HDZ-a u 5. izbornoj jedinici Josip Aladrović; predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" i kandidatkinja HDZ-a u 7. izbornoj jedinici Nada Murganić, kandidatkinja HDZ-a u 6. izbornoj jedinici Vesna Bedeković te član HDZ-ova Odbora za znanost i obrazovanje Radovan Fuchs (11 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Na konferenciji za medije o tijeku kampanje, te očekivanjima od izbora govorit će predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić i predsjednici stranaka Restart koalicije (10,30 sati, Cvjetni trg).

KARLOVAC - Na završnoj konferenciji za medije Restart koalicije za 7. izbornu jedinicu sudjelovat će nositelj liste Zlatko Komadina zajedno s kandidatkinjama i kandidatima Restart koalicije u toj izbornoj jedinici (12,30 sati, Šetalište dr. Franje Tuđmana 8, glazbeni paviljon).

SISAK - Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro posjetit će Sisak, a predviđene su i izjave za medije (13 sati, Antuna i Stjepana Radića 1).

ZAGREB - "Spolna (ne)ravnopravnost", tema je konferencije za novinare Stranke rada i solidarnosti. Govorit će nositelj liste u 2. izbornoj jedinici Milan Bandić, potpredsjednica stranke i kandidatkinja na listi u 1. izbornoj jedinici Jelena Pavičić Vukičević te drugi kandidati (10,30 sati, Praška 5). 

ZAGREB - Na konferenciji za medije kandidatkinja i kandidati SDSS-a za Hrvatski sabor, predstavit će završni spot "Sagradili smo most (bez Kineza)“ te uputiti završne političke poruke (14 sati, Gajeva 7).

RIJEKA - Stranke Demokrati, Hrvatski laburisti i Liste za Rijeku održat će konferenciju za novinare a temu "Čuvajmo Rijeku (10,10 sati,  Korzo, ispred gradske ure).

ŠIBENIK - Kandidate na izborima predstavit će koalicija "Desna liga" koju sačinjavaju Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove. Govorit će nositelj liste za 9.. Izbornu jedinicu Karlo Starčević te saborska zastupnica i predsjednica NHR-a Bruna Esih (10,30 sati, ispred Hrvatske poštanske banke kod šibenske gradske tržnice).

19. travanj 2024 05:19