Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Vlada na sjednici o Nacionalnom programu reformi 2020....

30. Travanj 2020.
Vlada RH, Tomo Medved, Gordan Grlić Radman, Davor Božinović, damir Krstičević, Andrej Plenkovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 30. travnja:

ZAGREB - Zastupnici Hrvatskog sabora glasovat će o prijedlogu zakona o zastoju ovrha na plaće, zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa, izmjenama saborskog Poslovnika kojima se omogućuje pravednije sudjelovanje zastupnika u tim uvjetima kao i o dopunama Zakona o strancima (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB -  Sjednica Vlade RH (12 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4). Prema dnevnom redu sjednice, Vlada će donijeti Nacionalni program reformi 2020. i prateći Program konvergencije za 2020. i 2021. godinu. Na dnevnom redu je i akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva za ovu godinu, kao i dopuna Odluke o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode te davanje suglasnosti ministru financija za dodatno zaduživanje države uslijed nastupa izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa. Ministri će, uobičajeno nakon proglašenja epidemije, dobiti informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus, kao i o aktivnostima Stožera civilne zaštite. Na dnevnom redu su i izmjene i dopune Zakona o obveznim mirovinskim fondovima.

ZAGREB - U povodu Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, predsjednici tri reprezentativne sindikalne središnjice - Matice hrvatskih sindikata (MHS), Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) održat će konferenciju za novinare. O Vladinim mjerama za ublažavanje ekonomskih i socijalnih posljedica epidemije COVID-19, solidarnosti radnika u javnom i privatnom sektoru te životu nakon koronavirusa govorit će Vilim Ribić (MHS), Krešimir Sever (NHS) i Mladen Novosel (SSSH) (10,30 sati, ispred zgrade Vlade, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva SDP-a (16 sati, Središnjica SDP-a, Iblerov trg 9). Izjave za medije predviđene su u 17 sati. 

ZAGREB - Klub gradskih zastupnika SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini održat će konferenciju za novinare na temu predstojeće, 33. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba (10,15 sati, Trg sv. Marka).

ZAGREB - U veljači je po podacima Hrvatske narodne banke nastavljen rast kredita stanovništvu, no očekuje se zamjetan pad pod utjecajem krize izazvane pandemijom Covida 19. 

25. travanj 2024 01:32