Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Vlada o mjerama za pokretanje gospodarstva...

23. Travanj 2020.
Sjednica Hrvatskog sabora u Šubićevoj, Gordan Jandrokovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 23. travnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (13 sati, NSK, Hrvatske bratske zajednice 4). Vlada će usvojiti zaključak o planiranim mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti u kontekstu epidemije COVID-19. Na dnevnom je redu, uz informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus te aktivnostima Stožera civilne zaštite, i prijedlog zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti.

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora (13,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ante Starčevića). 

ZAGREB - Saborski zastupnici nastavit će rad raspravom o Prijedlogu zakona o provedbi Uredbe (EU) 2019/1021 o postojanim organskim onečišćujućim tvarima, kojim se definiraju mjerodavna tijela i njihove zadaće za njezinu provedbu te obveze izvješćivanja. Zakonskim se prijedlogom utvrđuje tko provodi upravni, a tko inspekcijski nadzor nad provedbom Uredbe te se propisuju novčane kazne za nepoštovanje pojedinih odredaba. Njegovim donošenjem omogućit će se potpuna provedba Uredbe (EU) 2019/1021 (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Klub zastupnika SDP-a održat će konferenciju za novinare na temu: "Upravljanje krizom". Na konferenciji će govoriti zastupnik Ranko Ostojić (10 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića). 

ZAGREB - Klub zastupnika GLAS-a održat će konferenciju za medije na temu GLAS-ovog Prijedloga zakona o dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, kojim se osigurava da osobe u samoizolaciji dobiju punu naknadu plaće. O tome će govoriti zastupnici Anka Mrak-Taritaš i Goran Beus-Richemberg (10,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića). 

ZAGREB - Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista održat će konferenciju za novinare na temu: "Sramotne izjave državnog vrha o HOS-u u Jasenovcu". O tome će govoriti zastupnik Miro Bulj (9,30 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). 

ZAGREB - Prema privremenim podacima DZS-a, obujam građevinskih radova u veljači ove godine bio je 11,9 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, a u odnosu na siječanj veći je za 4,8 posto.

07. svibanj 2024 01:44