Hrvatska
StoryEditor

Danube Angels: Nova crowd-investing platforma pruža priliku za privlačenje investicija

17. Studeni 2021.
crowd investing

Inovativnim tvrtkama u ranoj fazi razvoja nudi se nova mogućnost investiranja preko za crowd-investing platforme Danube Angels GmbH iz Beča koja ulazi na hrvatsko tržište kroz suradnju sa Zagrebačkom burzom i Funderbeamom SEE.

Danube Angels nudi investitorima mogućnost ulaganja u male, inovativne i brzorastuće tvrtke tvrtke iz regije DACH i CEE, a u njihovoj je bazi 25000 ulagača iz 130 zemalja. No do realizacije ulaganja, prema riječima Ivane Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze treba malo pričekati.

- Suradnja kompanije Funderbeam South-East Europe, u kojoj je Zagrebačka burza suvlasnik, s Danube Angelsima tek je započela i još je rano govoriti o konkretnoj realizaciji. Međutim, već se radi na ostvarenju određenih planova i sigurni smo da ćemo vrlo skoro moći izaći i s nekim imenima. Vjerujemo da će neke od tih aktivnosti rezultirati kampanjom već prije kraja ove godine. Razgovaramo sa širokim krugom kompanija iz raznolikih industrija. Neće svi biti prikladni kandidati za ovu vrstu financiranja, tako da ovoga trena ne bismo iznosili konkretna imena ili industrije, ali svi su startupovi prilično inovativni i zanimljivi – kaže Gažić.

26. travanj 2024 17:24