Hrvatska
StoryEditor

Dodijeljene nagrade HGK Zlatna kuna - HS Produkt najbolja velika tvrtka

10. Studeni 2021.
Zlatna kuna HGK

Na večerašnjoj svečanoj dodjeli nagrada Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore najboljima u hrvatskom gospodarstvu odano je priznanje za njihov izniman rad i uspjeh tijekom izazovne 2020. godine. Dodjela je tako okupila kremu hrvatskoga gospodarstva, tvrtke koje ulažu u razvoj poslovanja i inovacije, koje izlaze na nova tržišta i koje ne pristaju na apsolutno nikakve kompromise po pitanju kvalitete svojih proizvoda i usluga.

Jedna od njih je i tvrtka Dok-Ing, u čije je ruke otišla Zlatna kuna za inovaciju, koju je preuzeo vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Vjekoslav Majetić. Kako bi tvrtke mogle ostvariti ovakve poslovne ciljeve i razviti svoje poslovanje, ključno je iza sebe imati kvalitetnu financijsku instituciju kao partnera. Zlatna kuna za najuspješniju banku uručena je Privrednoj banci Zagreb. Predsjednik Uprave Dinko Lucić poručio je da je ova nagrada zalog da budu još bolji i da gledaju s optimizmom u budućnost.

Zlatnu kunu za najuspješnije društvo za osiguranje dobilo je Croatia osiguranje.

- Ovo je ponajviše priznanje vrijednoga rada svih naših zaposlenika -  rekao je član Uprave Robert Vučković te se osvrnuo i na njihov rad u digitalnoj transformaciji industrije.

Na 25. po redu dodjeli nagrada HGK nominiranima i dobitnicima čestitao je i predsjednik HGK Luka Burilović, istaknuvši da je njihov uspjeh tim značajniji jer je 2020. za tvrtke bila nepredvidljiva i puna izazova. „Ta vaša snalažljivost i žilavost nije nastala preko noći, gradili ste je godinama i činjenica da ste na kraju završili na vrhu potvrđuje da ste je gradili na dobrim temeljima,“ rekao je Burilović.

Pozvao je sve da zadrže ono najbolje od lekcija koje nam je protekla godina donijela, sposobnost preslagivanja i agilnost te svijest o našim jakim i slabim stranama kako bismo krenuli naprijed.

- Hrvatska gospodarska komora vjeruje u vas i stojimo vam na raspolaganju sa svojim iskustvom, znanjem i kontaktima -  poručio je Burilović.

Predsjednik HGK je kao jednu od stavki daljnjeg gospodarskog razvoja istaknuo i održivost, koja danas mora biti dio poslovne strategije svake tvrtke. Tako je nova kategorija Zlatna kuna za odgovorno i održivo poslovanje večeras uručena tvrtki Jadran galenski laboratorij Rijeka. Mislav Vučić, izvršni direktor i član Upravnog odbora istaknuo je da mu je posebno drago primiti nagradu u kontekstu konferencije u Glasgowu i razgovora o ulozi ekonomije u toj transformaciji.

- Od osnivanja kompanije imamo tu filozofiju utkanu u poslovanje -  rekao je Vučić.

Zlatnu kunu za najuspješnije malo trgovačko društvo dobila je tvrtka Gamepires Zagreb, najpoznatija po uspjehu igre za preživljavanje SCUM. Nagradu je u ime uspješnog gaming studija preuzeo njezin kreativni direktor Tomislav Pongrac.

Najuspješnije srednje trgovačko društvo je tvrtka G.T. Trade Split, Mario Lasan, komercijalni direktor tvrtke, osvrnuo se na izazove koje su prevladali u protekloj godini.

- Nagrada potvrđuje da smo radili prave stvari na pravi način -  rekao je Lasan.

Laureat u kategoriji Zlatna kuna za najuspješnije veliko trgovačko društvo tvrtka je HS Produkt iz Karlovca. „Iz ničega krenula i nastala u Domovinskom ratu, danas smo jedna od najvećih svjetskih tvrtki u našem segmentu,“ rekao je predsjednik Uprave Željko Pavlin i poručio da su dokazali da se može s vlastitim proizvodima, inovacijama i ljudima postići uspjeh.

Nagradu je HS Produktu uručio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. „Usred krize, pronalazite i snage i volje i načina za uspješno poslovanje,“ poručio je Plenković laureatima te se osvrnuo na sve izazove tijekom protekle godine te 700 tisuća uspješno očuvanih radnih mjesta.

- Unatoč zlokobnim najavama, nije došlo do potopa hrvatskoga gospodarstva - rekao je premijer te istaknuo ulogu inovativnih, kreativnih, agilnih i izvozno orijentiranih tvrtki, kao i da će Vlada sa svoje strane osigurati nužne preduvjete i povoljnu poslovnu klimu za rast i razvoj, kao što su daljnja porezna i administrativna rasterećenja.

Poslovanje mnogih djelatnosti u 2020. godini bez donesenih mjera pomoći bilo bi znatno otežano, a nerijetko i neodrživo, stoga je uloga onih koji su bili most prema tvrtkama bila neprocjenjiva. Posebno priznanje za učinkovitost u provođenju mjera Vlade RH za očuvanje radnih mjesta uslijed epidemije COVID-19 uručeno je večeras Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, koju je preuzeo ravnatelj Ante Lončar.

Dobitnik Zlatne kune za životno djelo je Dragutin Kamenski, zahvaljujući čijem predanom radu je Kamgrad zauzeo vodeću poziciju u visokogradnji u Hrvatskoj.

- Tvrtka Kamgard neosporno je moje životno djelo, u nju sam ugradio sebe i nastojao je usmjeriti na način na koji sam vjerovao da je najbolje - rekao je Kamenski.

Zlatna kuna se od 1993. dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu u cjelini. Lista nominacija temelji se na izračunu utvrđenih pokazatelja, a primjereno se vrednuje i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.

14. travanj 2024 08:43