Hrvatska
StoryEditor

Domagoj Brlošić, Teodor Švaljek i Dražen Ivezić dobitnici nagrade ‘Menadžer godine‘

08. Veljača 2022.
Dodjela nagrada Menadžer godine 2021. Nagrađenifoto Rene Karaman

Uz naglasak da je nagrada ujedno i obaveza, hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika HUM-CROMA je dodijelilo godišnje nagrade Menadžer godine 2021.

Dodijeljeno je ukupno devet nagrada među kojima su one za velika, srednja i mala poduzeća, za mlade menadžere, inozemna poduzeća, poduzetnika godine, projekt-menadžera i nagrada za životno djelo.

U kategoriji mladi menadžer nagradu je dobila Ines Jurković, iz tvrtke COBE, koja je poručila da nije lako raditi u Osijeku u tvrtki u kojoj ljudi svakodnevno dobivaju strane ponude, no i da je zahvalna što talentirani radnici ostaju kod njih. Također, drugi dobitnik nagrade u kategoriji mladi menadžer je Miran Stuhne, iz tvrtke Alati Stuhne, koji se složio s time da ovo priznanje nije samo njegovo, nego cijele tvrtke.

Marko Kolar, iz RASCO-a, odnio je nagradu u kategoriji projektni menadžer za koju kaže da je odraz njegovog tima, dok je Boris Vrdoljak, iz tvrtke S+B Systemtechnika, dobitnik nagrade u kategoriji inozemne tvrtke. Neb Chupin, iz Hermes internationala, je poduzetnik godine.

U kategorijama poduzeća nagrade su se raspodijelile na: Domagoja Brlošića, iz tvrtke Kading, u kategoriji mala poduzeća; u kategoriji srednja poduzeća dobitnik je Teodor Švaljek, iz Salvusa, te Dražen Ivezić, iz tvrtke Dilj, dobitnik je u kategoriji velika poduzeća.

Nagradu za životno djelo dobio je Josip Grilec, iz tvrtke Stražaplastika, koji je u zahvalnom govoru istaknuo da mu je čast dobiti nagradu gotovo na zalasku karijere. 

image

Josip Grilec, Stražaplastika

foto

Predsjednik CROMA-e, Tihomir Premužak je poručio da je nagrada tu 'da nas tjera da budemo još bolji i uspješniji' te dodao da je nagrada dodatno obogaćena stručnim žirijem kojeg je predvodila njegova predsjednica Ana Soldo.  

Ovogodišnji žiri bio je sastavljen od članova Izvršnog odbora HUM-CROMA-e, lanjskih dobitnika nagrada HUM-CROMA-e, predstavnika HRPSOR-a, medija i akademske zajednice. Inače, nagrađeni se određuju tako da upravo stručni žiri predlaže finaliste, dok upravni odbor potvrđuje dobitnike nagrade na temelju financijskih pokazatelja poslovanja poduzeća, sadržaja i kontinuiteta profesionalnih biografija, opredijeljenosti za DOP, kao i drugih elemenata poduzetničke izvrsnosti.

28. travanj 2024 19:02