Hrvatska
StoryEditor

Dražen Oreščanin: I nakon izbora novoga predsjednika dvije struje unutar HUP-a borit će se za prevlast

27. Kolovoz 2020.
Dražen Oreščanin
Piše:
piše Kata Pranić
[email protected]
Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika iz Križevaca i predsjednik HUP-ove Udruge poslodavaca graditeljstva, drži da da je izbor Marina Pucara za novoga predsjednika HUP-a dobar.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) s novim predsjednikom Marinom Pucarom, prema mišljenju Dražena Oreščanina, izvršnog direktora Udruge Glas poduzetnika, neće zauzimati stavove koji će biti u suprotnosti sa stavovima Vlade RH.

- HUP je udruga koja odlučuje o izboru novoga presjednika većinom glasova svojih članova i oni su izabrali Marina Pucara, koji je član HDZ i predsjednik Uprave Podravke. Na poziciju predsjednika Uprave Podravke dolazi se uz blagoslov politike i prema tome ne očekujem da će HUP u budućnosti zauzimati stavove koji su oprečni stavovima Vlade RH i koji su, što se tiče zaziva za reformama, radikalni na način kako to tražimo mi iz Udruge Glas poduzetnika. Isto tako, to je glasovanje bilo vrlo neizvjesno i izjednačeno, te očekujem kako će se dvije struje unutar HUP-a i dalje nastaviti boriti za prevlast kroz mjesta u Izvršnom odboru - kaže Oreščanin.

Ne misli da je ta bitka unutar HUP-a definitivno završena, ali ne vidi da će HUP nakon izbora Pucara napraviti velike i suštinske promjene u svojim stavovima.

- Nekako ispada da je ‘ista meta i isto odstojanje’, ali želim mu svu sreću u njegovu mandatu i da na toj poziciji radi na dobrobit hrvatskog društva i hrvatskog gospodarstva – zaključuje Oreščanin. 

No, Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika iz Križevaca i predsjednik HUP-ove Udruge poslodavaca graditeljstva, drži da da je izbor Marina Pucara za novoga predsjednika HUP-a dobar.

- Očekujem puno pozitivnih promjena vezanih za gospodarstvo, nove pozitivne propise i otvaranje novih radnih mjesta – kaže Habijanec.

19. travanj 2024 19:26