Hrvatska
StoryEditor

Društvo FIMA Invest održalo Skupštinu

21. Prosinac 2020.
Član Uprave Nikola Planinić i predsjednica Uprave Marijana Galović

U prostoru hotela Double Tree by Hilton Zagreb, uz pridržavanje posebnih epidemioloških mjera, održana je 14. prosinca skupština društva FIMA Invest, a opsežan dnevni red odsutni su skupštinari pratili online.

Skupštinom je predsjedao Milan Horvat koji je kao predsjednik nadzornog odbora skupštinarima predstavio izvješće Nadzornog odbora te naglasio da je pred nama vrijeme digitalizacije čime je najavio osnivanje fondova okrenutih prema nekretninskom i energetskom sektoru.

Dosadašnju realizaciju zacrtanih aktivnosti i planove za naredni period predstavio je član uprave FIMA Investa Nikola Planinić koji je istaknuo da je, unatoč otežanim uvjetima poslovanja,  godina završena vrlo uspješno prvenstveno okončanjem početne ponude za podfondove FIMA Global Income Builder i FIMA SEE Income Builder u kojoj je prikupljeno 10,6 milijuna kuna. U narednom periodu predstoji pozicioniranje FIMA Investa na tržištu investicijskih fondova kao i osnivanje novih specijaliziranih otvorenih alternativnih fondova s privatnom ponudom te nekretninskog fonda.

Također, na skupštini je potvrđen društveni ugovor, imenovan je revizor, a također u nadzorni odbor imenovana su dva nova člana Mladen Gobin i Haris Boko. Isto tako, skupštini društva potvrđeno je da je Marijana Galović imenovana za predsjednicu Društva za upravljanje investicijskim fondovima - FIMA Invest.

20. travanj 2024 07:10