Hrvatska
StoryEditor

ENNA&PPD grupa u borbi protiv COVID-19: Bolnicama donirala gotovo tri milijuna kuna, i to nije sve

07. Svibanj 2020.
Sjedište PPD Vukovar
‘U ENNA&PPD grupi vjerujemo da zajedničkim snagama možemo pridonijeti bržem završetku ove krize, što je svima prioritet‘, poručuju iz kompanije

Stihovi pjesnika Johna Donnea 'Nijedan čovjek nije otok sasvim sâm za sebe; svaki je čovjek dio kontinenta, dio zemlje' mogu jednako vrijediti i za kompanije – nijedna nije sama za sebe, dio je zajednice u kojoj posluje, dio kontinenta, dio svijeta. Ako smo katkad bili skloni to zaboraviti, pandemija koronavirusa okrutno je podsjetila svijet upravo na to – da nitko ne postoji sâm za sebe i da samo zajednička borba i međusobna pomoć daju rezultate. Jedna od kompanija koje su toga oduvijek bile svjesne jest ENNA&PPD grupa. Kao što to čini u poslu, Grupa i zajednici u kojoj posluje nastoji biti stabilna i pouzdana partnerica koja pridonosi poboljšanju kvalitete života, u ovom trenutku još i više jer ovaj je put trebalo djelovati brzo, odmah.

 

Velika pomoć zdravstvu

Zato je za osam hrvatskih bolnica Prvo plinarsko društvo Vukovar (u sastavu Energia naturalis grupe) doniralo 2,900.000 kuna koje će poslužiti za nabavu nužne medicinske opreme. Pomažući bolnicama, ENNA&PPD grupa nastoji olakšati tešku situaciju u kojoj su se našli oboljeli, ali i zdravstveni radnici. KBC-u Osijek darovano je 800.000 kuna, KBC-u Sestre milosrdnice i OŽB-u Našice po 500.000 kuna, OŽB-u Vukovar 400.000 kuna, OB-u Zadar, Varaždin i Dubrovnik po 200.000 kuna te Hitnoj pomoći u Umagu 100.000 kuna.

– Vjerujemo da će donacije biti upotrijebljene kako bi se najbolje što se može pomoglo oboljelima od koronavirusa, a medicinskom osoblju olakšao svakodnevni rad – rekli su u Grupi.

Potkraj ožujka PPD je KBC-u Zagreb donirao sedam respiratora. Budući da nije bilo veće potrebe za tim uređajima, Uprava Društva odlučila je bolnicama darovati sredstva predviđena za njihovu nabavu ili drugu medicinsku opremu u skladu s iskazanim bolničkim potrebama.

Važnost zajedništva

Početkom travnja Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a RH PPD je donirao dvadeset vozila namijenjenih za provedbu protuepidemijskih mjera.

– Ideju humanijeg društva ostvarujemo i u sklopu aktivnosti Zaklade Novo sutra, a u svojim tvrtkama osobitu pozornost pridajemo timskom radu, koji u krizama kao što je ova postaje sve važniji. U ENNA grupi vjerujemo kako zajedničkim snagama možemo pridonijeti bržem završetku ove krize, što nam je svima prioritet – poručili su iz kompanije.

Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske Prvo plinarsko društvo darovalo je dvadeset dostavnih vozila i kombija koji će se upotrebljavati za provedbu protuepidemijskih mjera.

Dostavna vozila MUP-u

Vozila je Ravnateljstvo civilne zaštite, ovisno o potrebama, proslijedilo najpotrebitijim županijskim centrima.

– Vjerujem da u ovoj situaciji svi koji možemo trebamo djelovati konstruktivno. Nadam se da će ova donacija doći do onih kojima je najpotrebnija i olakšati im svakodnevne zadatke – izjavio je predsjednik Uprave ENNA grupe Pavao Vujnovac.

– Ovom se donacijom solidarno pomaže svima koji sudjeluju na suzbijanju epidemije. Samo zajedničkim snagama možemo smanjiti širenje novoga koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske – poručio je pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr. sc. Damir Trut preuzimajući ključeve doniranih vozila.

20. travanj 2024 12:22