Hrvatska
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla: Prodaja u prvih devet mjeseci 15,2 posto veća nego u isto vrijeme lani

08. Studeni 2020.
Gordana Kovačevićfoto Ratko Mavar
Rast prihoda od prodaje ponajprije je rezultat preuzimanja pune odgovornosti za isporuku usluga gradnje i održavanja HT-ove telekomunikacijske strukuture te aktivnosti usmjerenih na uvođenje 5G standarda

Kompanija Ericsson Nikola Tesla u prvih je devet mjeseci ove godine od prodaje ostvarila 1,44 milijarde kuna, što je 15,2 posto više nego u istome lanjskom razdoblju.

U ukupnim prihodima od prodaje udio je domaćeg tržišta 46 posto, usluga za Ericsson 43,9 posto, a ostala izvozna tržišta sudjeluju s 10,1 posto. Ostvarena bruto dobit iznosila je 124,5 milijuna kuna, odnosno 1,2 posto manje nego lani u tom razdoblju.

– Unatoč otežanim uvjetima poslovanja zbog pandemije, ali i velikim političkim nestabilnostima na nekim našim tržištima, u prvih devet mjeseci 2020. Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je solidne poslovne rezultate. Rast prihoda od prodaje ponajprije je rezultat preuzimanja pune odgovornosti za isporuku usluga gradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture Hrvatskog Telekoma te aktivnosti usmjerenih na uvođenje 5G standarda u njegovu mrežu. Upravo ta okolnost znatno je povećala udjel prihoda ostvarenih na domaćem tržištu u odnosu na izvozne rezultate. Kad govorimo o izvoznim tržištima, prihodi od prodaje niži su od prošlogodišnjih, a realizaciju projekata uz COVID-19 dodatno otežava politička i društvena situacija na pojedinim tržištima, npr. bjeloruskom, kazahstanskom i armenskom. Isporuka usluga za Ericsson kontinuirano raste i sve aktivnosti i isporuke provode se prema planu – komentirala je predsjednica kompanije Gordana Kovačević. 

25. travanj 2024 04:28