Hrvatska
StoryEditor

Erste banka planira pripojiti Erste Card Club

08. Listopad 2020.

Erste banka na Zagrebačjoj je burzi objavila vijest u kojoj stoji kako se vjerojatno pokreće postupak pripajanja Erste Card Cluba. 

- Erste banka objavljuje da su nadležna tijela banke usvojila odluke kojima se pokreću aktivnosti s ciljem potencijalnog pripajanja društva Erste Card Club banci - kratko stoji u obavijesti. 

Nadalje, netom prije te obavijesti banka je objavila na Zagrebačkoj burzi kako planira i novo izdanje obveznica. 

- U skladu s donesenim odlukama nadležnih tijela, banka namjerava inicirati novo izdanje obveznica ciljanog dospijeća pet godina. Obveznice se planiraju uvrstiti na Službeno tržište Zagrebačke burze. Banka planira izdati obveznice s ciljem ispunjenja minimalnih zahtjeva za regulatorni kapital i prihvatljive obveze (MREL). O svim značajnim pojedinostima postupka izdanja obveznica i njihovog uvrštenja na Službeno tržište Zagrebačke burze, javnost i ulagatelji bit će pravovremeno obaviješteni - stoji u obavijesti. 

Podsjetimo, Erste banka je sredinom lipnja dobila suglasnot Hrvatske narodne banke za pripajanje društva Erste Factoring. 

- Banka je zaprimila sve potrebne suglasnosti i odobrenja za pripajanje društva Erste Factoring d.o.o. te će se kod nadležnog trgovačkog suda poduzeti potrebne aktivnosti za dovršetak postupka pripajanja društva Erste Factoring - piše u obavijesti od lipnja. Mjesec dana kasnije, trgovački sud u Zagrebu izbrisao je Erste factoring iz registra. Nakon toga je neraspoređena dobit Erste Factoringa u iznosu od 8,1 milijun kuna raspoređena u zadržanu dobit banke. 

20. travanj 2024 00:53