Hrvatska
StoryEditor

Erste Card Club pokrenuo akciju za pomoć Nastavnom zavodu dr. Andrija Štampar

24. Travanj 2020.
Anita Markota Štriga, članica Uprave Erste Card Cluba.

Kako bi olakšao rad Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u naporima suzbijanja epidemije COVID – 19 virusa, Erste Card Club (dalje: ECC) pokrenuo je akciju s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku potrošnog materijala potrebnog za uzimanje brisova koji služe pri testiranju stanovništva na prisutnost virusa.

Sredstva se prikupljaju na način da će ECC za svaku online kupnju učinjenu do 30. travnja 2020. Diners Club karticom, Nastavnom zavodu donirati 1 kunu.

-Osim što je epidemija korona virusa ugrozila zdravlje naših sugrađana, ona se istodobno reflektira i na cjelokupnu gospodarsku situaciju, zbog čega želimo potaknuti naše klijente da solidarno podrže i nastojanje Nastavnog zavoda u sprječavanju daljnjeg širenja bolesti, i da online kupnjama podrže proizvode domaćih proizvođača. Epidemija je promijenila mnoge potrošačke navike naših klijenata, što je vidljivo iz onoga što kupuju, kao i iz toga što se sada značajno više odlučuju na online kupnje nego u ranijim razdobljima - kaže Anita Markota Štriga, članica Uprave Erste Card Cluba.

U razdoblju od 19. ožujka do 19. travnja 2020., Erste Card Club po Diners Club karticama bilježi rast prometa online kupnje za čak 56%, uz očekivano smanjenje ukupnog prometa za 44%, pri čemu je udio online prometa u ukupnom prometu porastao s 8% na 21%.

Iako je u navedenom razdoblju nešto manji broj online transakcija za 3%, prosječan iznos online transakcije je povećan za 61% s 385,80 kn na 619,36 kn. Posljedice epidemije vidljive su i u segmentima potrošnje.

Gledano na ukupnu potrošnju Diners Club karticama, građani su u navedenom razdoblju najviše trošili na prehrambene proizvode, odnosno, iako manje nego prošle godine, za plaćanje osiguranja te za kupnju građevinskog materijala i opreme za dom. U skladu s očekivanjima, značajan pad zabilježen je u segmentima putničkog prijevoza, smještaja i putovanja, kao i u segmentu odjeće i obuće.

20. travanj 2024 15:09