Hrvatska
StoryEditor

Evo kako online možete donirati novac za područja pogođena potresom

15. Siječanj 2021.
Hrvatske kune

Ministarstvo financija pokrenulo je novo sučelje za online donacije putem online kartičnih uplata kako bi se olakšalo uplaćivanje donacija za sanaciju posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije iz Hrvatske, Europske unije i trećih zemalja, objavila je u petak Fina na svojim web stranicama.

"Ministarstvo financija omogućilo je sustav za online kartične uplate donacija  (Visa i Mastercard) iz Hrvatske, Europske unije i trećih zemalja", navode iz Fine, dodajući da se uplate donacija koje su namijenjene obnovi Sisačko-moslavačke županije usmjeravaju na račun Vlade RH, koji je otvoren za tu namjenu.

S obzirom na to da sustav omogućava plaćanje putem platnih kartica te nema potrebe za upisivanjem broja računa, dodatno je olakšano uplaćivanje donacija iz inozemstva. 

Rješenje za uplatu donacija temeljeno je na Sustavu za naplatu javnih davanja kojeg uspostavlja i vodi Fina, temeljem odluke Vlade RH te u suradnji sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, navode iz Fine, uz objavu web lokacija na kojima se može obaviti online plaćanje - OVDJE i OVDJE

20. travanj 2024 02:09