Hrvatska
StoryEditor

Fond Fil Rouge Capital uložio u Ascaliju

08. Veljača 2021.
Stevica Kuharskifoto Dražen Lapić

Investiciju od pola milijuna eura dobio je startup Ascalia od fonda Fil Rouge Capital. Namijenjena je širenju poslovanja unutar Europske unije i kontinuiranom razvoju platforme. Ascalia je razvila pametnu platformu kojom je tvrtkama omogućila veću produktivnost i manje troškove.

– Brza širenja moraju biti potpomognuta investicijskim kapitalom. Uz ovu investiciju Ascalia će nastaviti rad na platformi, no pravi je fokus na širenju prema zapadnom dijelu EU – ističe Stevica Kuharski, predstavnik fonda Fil Rouge Capital koji je dostupan hrvatskim startupima i tvrtkama koje se žele širiti uz pomoć VC investicije.

Dogovori o investiciji s osnivačima Ascalije Marinom Bekom i Dejanom Strbadom bili su brzi jer se fond trudi osnivačima startupa dati brze odgovore na njihove upite i otvoreno razgovarati o strategiji širenja poslovanja. Investicija slijedi tek nakon snimanja stanja kompanije, a potom fond nadgleda proces realizacije. Kuharski dodaje da je na osnivačima težina upravljanja i kontrole njihove kompanije, a fond im omogućuje što moguće širi i čvršći okvir čije će granice brzo doseći i krenuti u novi krug investiranja.

19. travanj 2024 13:58