23. travanj 2021.

Franck najavio investiciju u proizvodni pogon u Bjelovaru

Franck, jedna od najvećih domaćih prehrambenih kompanija, sprema širenje poslovanja u Bjelovaru. Tu su informaciju za lokalni portal Klikni.hr potvrdili iz Uprave tvrtke.

– Nakon što smo valorizirali više potencijalnih lokacija, koje su na otprilike pola sata vožnje od zagrebačkog prstena, možemo  potvrditi kako smo zainteresirani za daljnje ulaganje upravo na području Bjelovara te da razmatramo više scenarija, među ostalim i unapređenje proizvodnih pogona kroz sredstva iz EU fondova. Grad Bjelovar na čelu s gradonačelnikom Hrebakom, pokazao nam je ozbiljan pristup i efikasnost na svakom koraku u ovome procesu što nam je u konačnici olakšalo i donošenje odluka – kažu u Upravi Francka na čijem je čelu Ivan Artuković.

Dodaju kako kao dodatnu prednost Bjelovara vide izgradnju brze ceste koja grad spaja na autocestu, povezujući ga sa Zagrebom i ostalim dijelovima Hrvatske, potom jasnu poreznu politiku te razumijevanje i otvorenost prema zainteresiranim investitorima koji dolaze s konkretnim planovima i projektima.

Franck je, inače, u Bjelovaru prisutan dugi niz godina kroz suradnju s poljoprivrednicima u uzgoju cikorije te s pogonom za primarnu preradu ove kulture gdje se tijekom kampanje u prosjeku preradi oko 700 do 800 tona sirove cikorije.

U Francku napominju da trenutno ne mogu izlaziti u javnost s detaljima vezanim uz vremenske rokove i ostale pojedinosti strateškog projekta u Bjelovaru, no da on gradu može donijeti samo korist, uvjeren je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

- Predstavnik vlasnika i predsjednik Uprave Francka g. Artuković u posljednjih godinu i pol dana bio je nekoliko puta u Bjelovaru i razgovarao s nama o njihovoj investiciji. Bili smo diskretni cijelo to vrijeme pa bih volio da tako ostane i dalje. Ne mogu, dakle, govoriti o detaljima investicije, no mogu vam otkriti kako je riječ o proizvodnji koja podrazumijeva nova zapošljavanja u Bjelovaru – kazao je Hrebak za portal Klikni.hr, istaknuvši kako su čelni ljudi Francka izrazili zadovoljstvo uvjetima poslovanja u Bjelovaru. Uz blizinu Zagreba, dolazak brze ceste, stvaranje nove poslovne zone, povoljne cijene zemljišta, tu je i činjenica da je Bjelovar najveći hrvatski grad bez prireza.