10. rujan 2020.

Fresenius Kabi Hrvatska po prvi put nositelj certifikata Poslodavac Partner

CEP - Fresenius Kabi,   

Globalna zdravstvena kompanija Fresenius Kabi odnedavno je nositelj certifikata Poslodavac Partner u Hrvatskoj. Riječ je o priznanju koje konzultantska kuća SELECTIO dodjeljuje kompanijama koje su zadovoljile visoke standarde u upravljanju ljudskim resursima. Fresenius Kabi Hrvatska je tijekom detaljnog i neovisnog certifikacijskog procesa pokazao da veliki fokus stavlja na zadovoljstvo svojih zaposlenika i zaposlenica te razvoj izvrsnih praksi upravljanja ljudima.

Najbolje rezultate tvrtka je postigla u područjima usavršavanja i razvoja zaposlenika. Certifikacijski tim posebno je pohvalio kvalitetne prakse po pitanju godišnjeg planiranja razvojnih aktivnosti i dostupnosti usavršavanja zaposlenicima i zaposlenicama. Tvrtka im pruža različite seminare, treninge i radionice za usavršavanje vještina, te je prošle godine u prosjeku ulaganje u usavršavanje po zaposleniku iznosilo 4 puta više nego u drugim kompanijama uključenim u projekt, stoga ni ne čudi podatak da su svi zaposlenici i zaposlenice prošle kroz barem jedan dodatan, neobavezan oblik usavršavanja u 2019. godini.

Ono čime se Fresenius Kabi Hrvatska također može pohvaliti je dvosmjernost i redovitost interne komunikacije te dostupnost fleksibilnih radnih aranžmana. Zaposlenicima i zaposlenicama su dostupni i raznovrsni materijalni i nematerijalni benefiti kao što su božićnica, regres, sistematski pregledi, plaćeni dopust te timski budžeti. Također, svi zaposlenici i zaposlenice redovito dobivaju povratnu informaciju o svome radu, a rukovoditelji su adekvatno educirani za praćenje radne uspješnosti te motiviranje i nagrađivanje svojih zaposlenika i zaposlenica.

Igor Kosec, direktor kompanije Fresenius Kabi Hrvatska primio je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

 „Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo dobitnik prestižnog certifikata Poslodavac Partner koji nam je pokazao gdje je Fresenius Kabi Hrvatska u odnosu na druge kompanije, ali i što možemo poboljšati da bismo bili još uspješniji. U svakoj kompaniji pa tako i u kompaniji Fresenius Kabi  Hrvatska najveću vrijednost čine ljudi. Ulaganja u ljude se uvijek višestruko vraćaju pa mi planiramo i dalje nastaviti istim putem. Na taj način osigurat ćemo dodatno poboljšanje procesa, još uspješniju organizaciju, još zadovoljnije sadašnje i buduće zaposlenice i zaposlenike koje prate vrhunski rezultati.“ istaknuo je Igor Kosec, direktor kompanije  Fresenius Kabi Hrvatska.

Trenutno je 60 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i polovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.