Hrvatska
StoryEditor

Glavni direktor HUP-a: Poduzetnici neće moći pokriti sve minuse koji su se nagomilali

24. Kolovoz 2020.
Damir Zorićfoto Dražen Lapić

"Čini mi se da je turistički prosjek ostvario i više nego što su očekivali i čemu se nadali, iako ima i onih koji su ispod. Statistike pokazuju da smo bilježili kakav-takav rast, iako on nije dovoljan da se pokriju svi minusi koji su se nagomilali. Očekuje nas vrlo zahtjevna jesen", rekao je Damir Zorić N1 televiziju, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Komentirao je gospodarsku situaciju u Hrvatskoj te utjecaj koronakrize na BDP i na promjene u samom načinu rada te rekao i što očekuje od Vlade.

"Očekujemo da se komuniciraju jasne, transparentne mjere koje se brzo moraju poduzimati. Svjesni smo prilika u kojima se nalazimo, svjesni smo svih minusa. Vlada je javno iznijela podatak koji smo račun do sada platili u ovoj koronakrizi, a to je oko 21 milijardu kuna. Minusi su ogromni, a najgore od svega je što ne znamo koliko će sve ovo trajati, a jasno je jedino da će se minusi gomilati. Najbolje od svega je štititi radna mjesta jer jednom kada ih izgubite, teško je nadoknaditi, a bez njih ni nema oporavka", izjavio je Zorić te dodao:

"Vlada je sada najodgovorniji čimbenik u državi, ali svatko od nas bi trebao shvatiti svoju odgovornost jer ovo nije slučaj koji pogađa samo Vladu", kazao je.

Što je Zorić govorio za N1 televiziju, možete pročitati OVDJE.

18. travanj 2024 17:01