Hrvatska
StoryEditor

Gordan Lauc: Bakićeva ekpertiza u razvoju poslovanja Genosa bit će iznimno korisna

29. Travanj 2021.
Gordan Laucfoto Ratko Mavar

Osnivač i vlasnik Genosa, Gordan Lauc, prodao je dio tvrtke poduzetniku Nenadu Bakiću, no poslovna je tajna o kolikom je udjelu riječ kao i o cijeni. Lauc i Bakić već surađuju na promišljanju strategija odgovora na pandemiju koronavirusa, no ovaj aranžman nema veze s time. Naime, Genos se priprema za nove poslovne izazove i treba stručnjaka poput Bakića.

- Smatramo da će u kontekstu planirane globalne ekspanzije Genosa, Bakićeva ekpertiza u razvoju poslovanja biti iznimno korisna. Genos je u ovom trenutku još uvijek primarno istraživački institut, no očekujemo da će u budućem periodu prodaja biomarkera koje smo razvili imati sve veću i veću ulogu. Svaki naš novi biomarker, a prvi je GlycanAge test biološke dobi, u biti ima narav startupa. Za svaki startup važno je imati mogućnost skalabilnog razvoja poslovanja, a za to trebamo investitore s iskustvom – kaže Lauc.

Genos je biotehnološka tvrtka, svjetski lider u istraživanju u području glikobiologije, koju je američki časopis The Scientist 2013. proglasio najpoželjnijim mjestom za znanstveni rad u svijetu.

24. travanj 2024 13:25