Hrvatska
StoryEditor

Hamag-Bicro i Privredna komora Crne Gore potpisali sporazum o suradnji

25. Siječanj 2022.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro) i Privredna komora Crne Gore potpisale su sporazum o suradnji radi ostvarivanja zajedničkih interesa i jačanja gospodarstva dviju zemalja, izvijestili su u utorak iz te dvije institucije

U priopćenju se navodi i kako će kroz prijenos znanja, iskustva i najbolje prakse, Hamag-Bicro i Privredna komora Crne Gore nastojati doprinijeti unapređenju uvjeta poslovanja malih i srednjih poduzeća obiju država, uspostavljanju njihove međusobne suradnje i realizaciji projekata koji mogu doprinijeti unapređenju pojedinačnih poduzeća, koristeći za to raspoloživa sredstva nacionalnih, europskih i drugih fondova.

Sporazum su potpisali predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić i predsjednik Uprave Hamag-Bicroa Vjeran Vrbanec.

Drakić je kazala kako potpisivanje sporazuma za Privrednu komoru Crne Gore znači osnovu za korak naprijed ka proširivanju usluga koje nudi svojim članicama.

- Danas dogovorenim prijenosom znanja i iskustva, dobit ćemo nova znanja posebno važna vezano za osnaživanje konkurentnosti našeg malog biznisa, s naglaskom na kontekst korištenja europskih fondova i pristupa financijama uopće -  istaknula je.

Naglasila je i kako djelovanje Hamag-Bicroa, uključujući sve aktivnosti usmjerene ka snaženju ukupne ekonomije koje provodi tijekom svog postojanja, predstavljaju nešto što crnogorsku poslovnu zajednicu i njenu Komoru čeka.

Vrbanec je kazao kako potpisivanjem ovog sporazuma Hamag-Bicro iskazuje snažnu podršku rastu i razvoju gospodarstva Crne Gore.

- Naše dvije zemlje dijele raskošna prirodna bogatstva i snažan turistički potencijal, kao i poduzetničke kapacitete. Stoga vjerujemo da bi sredstva iz europskih fondova doprinijela daljnjem razvoju Crne Gore. Jačanje svih zemalja u okruženju u interesu je svih nas, kako bismo imali gospodarski snažnu, prosperitetnu regiju -  istaknuo je.

20. travanj 2024 13:36