Hrvatska
StoryEditor

HAMAG BICRO obilježio 25 godina poslovanja  

31. Listopad 2019.
HAMAG - BICRO, 25 godina, nagrađenifoto Dražen Lapić

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) obilježila je 25 godina uspješnog poslovanja u Muzeju Mimara te tim povodom dodijelila priznanja #prvih25 najuspješnijim hrvatskim poduzetnicima koji su kroz HAMAG-BICRO podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate. Svečanost je otvorio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO.

- Od male garancijske agencije koja je pokrenuta 1994. godine profilirali smo se u najvažniju Vladinu instituciju koja ozbiljno podupire mikro, male i srednje poduzetnike. Samo u posljednje tri godine, otkako sam na čelu Agencije, potaknuli smo investicije u iznosu od 11 milijardi kuna, sklopivši ugovore s više od pet tisuća tvrtki, čime smo stvorili preduvjet za otvaranje više od 16 tisuća radnih mjesta - izjavio je Vrbanec.

Prisutnima se obratio i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je izjavio da mikro, mala i srednja poduzeća čine gotovo 99 posto svih gospodarskih subjekata u Hrvatskoj, što dovoljno govori o njihovoj važnosti u ukupnoj strukturi našeg BDP-a.

- Zbog toga je važno olakšati im poslovanje i potaknuti ih na nova ulaganja, pri čemu je HAMAG-BICRO jedna od ključnih potpornih institucija Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta – rekao je Horvat, a o važnosti uloge HAMAG BICRO-a govorila je i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović.

Priznanja poduzetnicima dodijeljena su u tri kategorije. Za značajne poslovne uspjehe postegnute u pojedinim fazama poslovanja dobile su ih tvrtke: Capital Hook, Microblink, Radiochirurgia Zagreb, Geolux i Bellabeat. U kategoriji iznimnog doprinosa razvoju i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva priznanja su osvojili: Multinorm, Genos, KFK i Rimac Automobili. U kategoriji 'HAMAG-BICRO pametna tvornica' priznanje je dobila tvrtka Altpro koja je kroz različite faze poslovanja iskoristila najviše usluga Agencije.

20. travanj 2024 05:20