Hrvatska
StoryEditor

Heineken Hrvatska imenovao dva nova člana svog menadžment tima

14. Lipanj 2021.
Ružica Račić Mršo i Slobodan Zlatanovski

Ružica Račić Mršo imenovana je direktoricom marketinga kompanije Heineken Hrvatska, dok je Slobodan Zlatanovski preuzeo poziciju direktora prodaje. Oboje njihovih prethodnika, Filip Rabuzin i Romina Ivančić, odlučili su svoje nove karijere nastaviti izvan tvrtke.

Na svojoj novoj poziciji Ružica Račić Mršo će se usredotočiti na oblikovanje strategije brendova te izvršavanje različitih marketinških funkcija. Sa svojom iznimnom stručnošću u području izgradnje i upravljanja brendom, usmjerenošću na postizanje rasta te sposobnošću prepoznavanja poslovnih prilika, zasigurno će doprinijeti jačanju tima Heinekena Hrvatska.

Ružica ima više od 20 godina radnog iskustva u vodećim međunarodnim kompanijama u sektoru robe široke potrošnje. U Heineken Hrvatska dolazi iz The Coca-Cola Company Adria s pozicije menadžerice za poslovnu i komercijalnu strategiju, business partnera za marketinške, strateške i istraživačke timove, kao i za punionicu. Prije TCCC-a, šesnaestogodišnju karijeru gradila je u tvrtki Nestlé gdje je bila odgovorna za upravljanje i komunikaciju brenda, uvide o tržištu i potrošačima te provedbu integriranih medijskih planova. Također je radila za Unilever Hrvatska gdje je pridonijela značajnom rastu kategorije proizvoda za osobnu njegu na domaćem tržištu.

Kao novoimenovani direktor prodaje Slobodan Zlatanovski vodit će Heineken hrvatski prodajni tim s fokusom na održivi rast u svim kanalima. Također, bit će zadužen za izvrsnost u izvedbi i ostvarivanje komercijalnih ciljeva, ali i za razvoj planova i odnosa s kupcima i potrošačima.

Slobodan se pridružuje kompaniji nakon što je devet godina proveo u kompaniji Nestlé SEM. Ondje je radio na različitim pozicijama u prodaji, a posljednje je bio direktor prodaje Nestlé Professional North Hub Adriatic. Unatoč COVID-19 krizi uspio se dokazati kao snažan lider, osiguravši kontinuitet poslovanja u svim out-of-home kanalima.

Osim toga, provedbom nekoliko različitih projekata postigao je odlične prodajne rezultate u kategoriji hrane i pića, istovremeno održavajući profitabilnost i optimizirajući troškove. Prije toga bio je voditelj prodaje za Hrvatsku kad je Nestlé Professional postizao dvoznamenkasti rast i profitabilnost. Slična postignuća imao je i kao nacionalni menadžer ključnih kupaca u Nestlé Srbija, ali i radeći u NELT d.o.o., najvećoj distribucijskoj tvrtki u Srbiji.

I Ružica i Slobodan bit će članovi menadžment tima te će oboje izravno odgovarati Marti Bulhak, predsjednici Uprave Heineken Hrvatska.

20. travanj 2024 11:48