Hrvatska
StoryEditor

HGK, HUP i tvrtke uključile se u pomoć stradalima u potresu

29. Prosinac 2020.
Humanitarna pomoć

Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pozvali su u utorak sve tvrtke koje imaju potrebnu mehanizaciju da se stave na raspolaganje i pomognu stradalim u potresu koji je danas pogodio Petrinju i Sisak.

- U ovom teškom trenutku svi smo svjesni kako reakcija mora biti brza i konkretna, pa apeliramo na sve da ulože svoje resurse i vrijeme kako bi pomogli našim sugrađanima - poručio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Trenutno je najpotrebnija pomoć oko raščišćavanja ruševina, a tu mogu pomoći svi koji imaju kamione, utovarivače i druge strojeve, ističu iz HGK.

Tvrtke koje su voljne svoje resurse staviti na raspolaganje, mogu se javiti Odjelu graditeljstva HGK (tel: 01 460 6707, 01 460 6747) ili Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine (tel: 01/3782 143, 01/3782 445).

Dukat poziva na doniranje

Mliječna industrija Dukat u utorak je pozvala humanitarne organizacije da iskažu potrebe za donacijama za pomoć stradalima u razornom potresu koji je pogodio Petrinju i cijelu Sisačko-moslavačku županiju.

Kako navode u priopćenju, objavili su javni poziv humanitarnim organizacijama da iskažu potrebe za hitnim donacijama za potrebe zbrinjavanja stanovništva stradalog u današnjem potresu.

- Dukat će u najbržem mogućem roku organizirati doniranje i prijevoz mliječnih proizvoda na područje Sisačko-moslavačke županije, a prve donacije mogu se dostaviti već večeras - poručili su iz Dukata. Organizacije svoje potrebe za donacijom trebaju poslati na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

HUP poziva sve poslodavce i poduzetnike na donacije 

HUP je odlučio prikupiti donacije za pomoć svim građanima Siska, Petrinje i okolnih mjesta kojima je potres oštetio domove i imovinu. Svi koji žele donirati i na taj način pomoći mogu to učiniti uplatom na račun:

  • Hrvatska udruga poslodavaca, Radnička cesta 52, Zagreb
  • Privredna banka Zagreb, Radnička cesta 50, Zagreb
  • IBAN: HR7123400091510359955
  • Poziv na broj: OIB tvrtke
  • Opis: donacija HUP potres

Sredstva koja prikupimo bit će uručena onima najpotrebitijima stoga unaprijed zahvaljujemo svima koji doniraju.

23. travanj 2024 13:11