Hrvatska
StoryEditor

Hibridna radna okružja mogu biti 100 posto sigurna!

24. Svibanj 2021.
Zaposlenicima koji rade s udaljenih lokacija treba omogućiti siguran pristup korporativnoj mreži uz Cisco AnyConnect (VPN) rješenje te pristup internim aplikacijama i zaštitu identiteta uz sigurnu i jednostavnu višefaktornu provjeru identiteta – Cisco Duo Security

Posao je ono što radite, ne gdje radite. Ako ste i mislili drugačije, protekla poslovna godina sigurno vas je razuvjerila. Preko noći su urede zamijenili dnevni boravci i balkoni, registratore dokumenti u cloudu, poslovne kave i sastanke – videopozivi. Bilo je to izazovno razdoblje, ali zahvaljujući tehnologiji i vrhunskim kolaboracijskim alatima, mnogi zaposleni vrlo brzo su se naviknuli na fleksibilnost i prednosti rada od kuće.

Nešto više od godinu dana kasnije – većina poslodavaca i zaposlenika suočava se s novim izazovima. Kako osigurati siguran povratak (zaposlenika) na radna mjesta? Što s onim zaposlenicima koji bi i dalje (makar djelomično) radili s udaljenih lokacija? Kako održati zdrave odnose među (ali i sa) zaposlenicima? Kako zaposlenicima koji rade od doma ili s udaljenih lokacija osigurati jednako iskustvo kao i onima koji se odluče vratiti na posao?

Prema istraživanju koje je provela tvrtka Cisco, u kojem je sudjelovalo više od 1500 ispitanika, njih 58 posto smatra da će u budućnosti barem osam radnih dana na mjesec raditi od kuće. Čak 97 posto zaposlenika želi da tvrtke u kojima rade uvedu promjene koje će radni prostor učiniti sigurnijim, a 96 posto organizacija ima prostora za unapređenje radnog okružja implementacijom beskontaktnih i pametnih tehnoloških rješenja.

Izgradnja hibridnoga radnog okružja

Sve se u poslovnom svijetu može promijeniti, ali jedna stvar uvijek ostaje prioritet. Riječ je naravno o sigurnosti.

Model hibridnoga radnog okružja podrazumijeva da zaposlenici rade s lokacije na kojoj su najproduktivniji. Ako žele ostati doma i u miru odraditi posao – imaju mogućnost i alate za to. Ako žele okupiti tim uživo – doći će u ured gdje imaju prostor i uvjete za održati timski sastanak.

Zaposlenicima koji rade s udaljenih lokacija treba omogućiti siguran pristup korporativnoj mreži s bilo koje lokacije uz Cisco AnyConnect (VPN) rješenje te pristup internim aplikacijama i zaštitu identiteta uz sigurnu i jednostavnu višefaktornu provjeru identiteta – Cisco Duo Security. Dodatno, Cisco Umbrella rješenje omogućit će zaštitu podatka u trenucima kad se vaši zaposlenici spajaju na javnu mrežu.

Bez obzira na lokaciju s koje zaposleni rade – poslodavci trebaju osigurati vrhunske alate i platforme koje će im olakšati posao i komunikaciju bez smanjene kibernetičke sigurnosti. Neki od benefita koje donosi hibridno radno okružje su:

  • Povećanje produktivnosti zaposlenika
  • Poboljšana kolaboracija među zaposlenicima
  • Brza prilagodba promjenama i osiguravanje kontinuiteta poslovanja
  • Optimizacija troškova

Rješenja za idealno okružje

Implementacija modela hibridnoga radnog okružja podrazumijeva i implementaciju tehnoloških rješenja. Zaposlenici trebaju kolaboracijske alate koji će im omogućiti izvanredna iskustva, olakšati posao i poboljšati produktivnost. Webex Rooms, Webex Desk uređaji i Webex platforma dizajnirani su kako bi korisnicima omogućili visokokvalitetnu i autentičnu komunikaciju između lokalnih i udaljenih timova i zaposlenika.

Temelj hibridnoga radnog okružja je pretpostavka da svaki zaposlenik ima pristup alatima koji mu omogućavaju cjelovitu i intuitivnu komunikaciju, razmjenu poruka i poziva, dijeljenje sadržaja i sve ostalo što bi radili na radnom mjestu. Ne zaboravite da idealno hibridno radno okružje zahtijeva kvalitetnu sigurnosnu podlogu! Ako ste riješili pitanje sigurnosti, bez problema možete uživati u raznim pogodnostima koje nudi Cisco Webex:

  • Dijelite ideje, organizirajte interaktivne sastanke i događaje i brainstormajte
  • Integrirajte Webex aplikacije s cloud-rješenjima kojima se otprije koristite (Office 365, Trello, Google Docs…)
  • Dijelite svoj ekran s kolegama s bilo koje lokacije uz vrhunsko iskustvo i kvalitetu.

Apsolutno svi podaci uz Webex ostaju potpuno sigurni i enkriptirani i dok radite doma. Sve poruke, datoteke, zapisi s ploča zaštićeni su vašim vlastitim sigurnosnim ključem. Webex je jedini alat koji danas pruža end-to-end enkripciju. Jer sigurnost je uvijek prioritet! 

24. travanj 2024 23:16