Hrvatska
StoryEditor

HILDING ANDERS - U Prelogu pokrenuo proizvodnju higijenskih maski

12. Travanj 2020.
Hilding Anders

Švedski proizvođač madraca i kreveta Hilding Anders pokrenuo je proizvodnju higijenskih maski u svojim tvornicama u Hrvatskoj, Češkoj i Nizozemskoj.

– Kao globalni lider u industriji spavanja, Hilding Anders posjeduje vrhunsku ekspertizu u higijeni spavanja. Svoje kompetencije u proizvodnji, kao i raspoložive proizvodne kapacitete, sada je stavio u službu zaštite zaposlenika i šire zajednice te proširio svoj asortiman higijenskim maskama. U tvornici u Prelogu do sada je proizvedeno sto tisuća higijenskih maski, a daljnja proizvodnja ovisit će o potrebama tržišta, zavisno o razvoju situacije s pandemijom koronavirusa – kažu u hrvatskoj podružnici na čijem je čelu Damir Matijević.

Napominju kako su maske kemijski i mikrobiološki testirane i zdravstveno ispravne, za što je izdan izvještaj o ispitivanju od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'. U ovom je trenutku sva proizvodnja alocirana na hrvatsko tržište. Dio je namijenjen prodaji, a dio je doniran potrebitima, počevši od Nacionalnog stožera civilne zaštite, preko Županijske bolnice Čakovec pa do mnogih drugih institucija. Osim u spomenute tri tvornice, Hilding Anders planira proširiti proizvodnju i na ostale zemlje u Europi.

25. travanj 2024 01:53