Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska industrija e-učenja narasla za 56 posto u prvom tromjesečju ove godine

21. Srpanj 2021.
Payoneer, trgovačka tehnološka tvrtka koja omogućuje plaćanja i rast u novom globalnom gospodarstvu, objavila je rezultate Hrvatske u području e-učenja na međunarodnim tržištima za prvi kvartal 2021. godine.

Pandemija koronavirusa potaknula je mnoge ljude da se uključe u e-učenje i samo u Hrvatskoj je u prvom tromjesečju 2021. godine sektor e-učenja zabilježio 56 posto više prometa, dok je broj klijenata porastao za 94 posto u usporedbi s istim razdobljem 2020. godine, objavio je Payoneer, globalna platforma za međunarodna plaćanja.

U prvom tromjesečju 2021. najveći rast plaćanja u Hrvatskoj u sektoru e-učenja ostvaren putem globalne platforme Payoneer zabilježen je na platformi Italki HK Limited - 209 posto, a slijede Dadaabc - 81 posto, Udacity - 49 posto, Whales English eLearning China - 48 posto, EF Language Learning Solutions - 18 posto i Udemy 15 posto.

image

Nikola Mehandžić, Business Development Director, Payoneer

Pružanje usluga e-učenja iz Hrvatske u inozemstvo bilježi stalni rast u posljednjih godinu dana. Atraktivan je to segment u kojem radi velik broj freelancera u Hrvatskoj i koji je za njih jedini izvor prihoda. Povećanje pojedinačne vrijednosti plaćanja po korisniku potvrđuje da su naši ljudi još više cijenjeni na međunarodnom tržištu e-učenja. Nastavit ćemo raditi na poboljšanju naših usluga kako bismo našim korisnicima pružili brzu i jednostavnu uslugu i pomogli im da rastu još brže - rekao je Nikola Mehandžić, direktor poslovnog razvoja Payoneera u Hrvatskoj.

Promatrano po gradovima u Hrvatskoj, Zagreb je lider u sektoru e-učenja po ukupnom opsegu transakcija izvršenih putem ove globalne platforme, s udjelom od 28,5 posto, slijede Metković - 19,3 posto, Osijek - 15 posto, Križ - 11,7 posto i Zadar - 4,3 posto.

18. travanj 2024 12:05