Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska nagrađena kao destinacija medicinskog turizma

11. Ožujak 2021.
Kristjan Staničić s optimizmom ulazi 2020., a primarni cilj HTZ-a bit će zadržavanje konkurentne pozicije Hrvatske u Europi, ali i daljnje pozicioniranje na novim dalekim tržištimafoto Darko Tomas/Cropix

Hrvatska je na ovotjednoj svjetskoj turističkoj burzi ITB Berlin nagrađena kao destinacija koja pruža inovativne i održive usluge medicinskog turizma, zbog čega je godišnje posjeti više od 250 tisuća turista, izvijestili su u četvrtak iz HTZ-a, koja s partnerima ove godine sudjeluje na virutalnoj ITB burzi. 

Specijalna nagrada "ITB Medical Tourism Destination Award" je na ITB-u dodijeljena prvi put, uz podršku međunarodne konferencije zdravstvenog turizma HTI Conference (Health Tourism Industry), a iz HTZ-a ističu da su organizatori dodjele nagrade prepoznali Hrvatsku kao inovativno i održivo odredište koje svojim gostima pruža visoku razinu iskustva i usluga s područja medicinskog turizma. 

Nagradu je preuzeo direktor HTZ-ovog predstavništva u Njemačkoj Romeo Draghicchio, koji je naglasio da će to biti dodatna motivacija u daljnjem razvoju medicinskog turizma u Hrvatskoj. Draghicchio u priopćenju ističe kako su partneri s njemačkog tržišta u razgovorima naglasili i kako očekuju bolju turističku sezonu od lanjske, jer od veljače na njemačkom tržištu primjećuju rast zanimanja za putovanjima u odnosu na protekle mjesece.

"Posebno ih zanima prodaja aranžmana za uskrsne praznike i proljeće, s naglaskom na Istru", rekao je. I direktor HTZ-a Kristjan Staničič istaknuo je tradicionalnu važnost njemačkog tržišta za hrvatski turizam, zbog čega je važno sudjelovati i na vrtualnom ITB-u, jer se i tako zadržava vidjlivost na tržištu i održavaju poslovni kontakti.

"Unatoč trenutnoj situaciji, vjerujemo da će s popuštanjem restrikcija doći do normalizacije turističkog prometa te da će Nijemci u velikom broju i ove godine pokloniti povjerenje upravo Hrvatskoj. Tome u prilog ide i nedavno uvrštenje četiri hrvatske županije na popis sigurnih regija od strane njemačkog instituta Robert Koch te najave najveće njemačke zrakoplovne kompanije Lufthansa o povećanju broja letova u Hrvatsku u idućem razdoblju", ocijenio je Staničić.

ITB Berlin NOW u virtualnoj formi održava se od 9. do 12. ožujka, a uz HTZ turističku ponudu Hrvatske predstavlja još 18 turističkih tvrtki i zajednica te prijevoznika. U prvim danima te burze predstavnici hrvatskog turizma online putem su razgovarali s predstavnicima najvažnijih agencija, touroperatora i drugih partnera, poput DER Touristika, Schauinslanda, Eurowingsa, BBC-a, Amadeusa, Holliday Piratesima i drugima.

19. travanj 2024 00:15