Hrvatska
StoryEditor

HT odgovorio Zagrebačkoj burzi: I dalje nećemo objavljivati ništa oko prodaje Optima telekoma

10. Kolovoz 2020.
Hrvatski telekom

Na Zagrebačkjoj burzi je u ponedjeljak osvanula obavijest u kojoj stoji kako je Hrvatski Telekom na upit Zagrebačke burze od dana 7. kolovoza 2020. godine dostavilo sljedeći odgovor:

„Postupajući u skladu s odredbama Rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o uvjetno odobrenoj koncentraciji Hrvatskog telekoma d.d. i OT-Optima Telekoma d.d. od 9.lipnja 2017., Hrvatski Telekom pravovremeno je započeo sa ispunjavanjem obveze angažiranja investicijske banke u svrhu procesa prodaje. Kako je HT i ranije objavio, javna objava međunarodnog oglasa od strane HT-a kao i započinjanje postupka angažiranja investicijske banke predstavlja ispunjenje regulatornih obveza od ranije poznatih javnosti te nije usmjerena na to da bi se kompletni postupak prodaje učinio javnim. Javan postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu postupka prodaje, stoga HT neće davati daljnje objave u pogledu procesa prodaje sve do njegova završetka.„

HT je sredinom ožujka objavio da je završen postupak podnošenja ponuda za kupnju 55,3 posto dionica Optima telekoma, no pritom nije naveo ni je li bilo ponuda, obrazlažući već tada da javni postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti sam postupak, osobito u okolnostima na tržištu.

"Hrvatski telekom (HT) objavljuje da je 18. ožujka u 16,00 sati završen postupak podnošenja ponuda sukladno pozivu na podnošenje ponude za stjecanje dionica društva OT-Optima telekom. Uvažavajući načela transparentnosti, objektivnosti i nediskriminativnosti kako su ona određena rješenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) od 9. lipnja 2017. godine, HT će nastaviti obavještavati AZTN o svim relevantnim koracima u postupku međunarodnog javnog natječaja jer je to obvezan i prema uvjetima određenim rješenjem", objavio je tada HT putem Zagrebačke burze.

Istaknuli su da će se prilikom izvještavanja AZTN-a pridržavati odredbi EU uredbe o zlouporabi tržišta, europskih direktiva, Zakona o tržištu kapitala i ostalim primjenjivim propisima te će "u tom smislu, kada je to potrebno poduzeti mjere za odgodu objave povlaštene informacije" 

26. travanj 2024 15:20