Hrvatska
StoryEditor

HTZ korigirao i odgodio promotivne kampanje u Kini, Južnoj Korej i Italiji

05. Ožujak 2020.
foto Darko Tomas/Cropix

Prve gospodarske žrtve koronavirusa su uslužne djelatnosti koje najjače osjećaju posljedice epidemije. Turizam i prijevozništvo do sada su najviše 'nadrapali' iako se u javnosti situacija nastoji čim više ublažiti jer je i dalje neizvjesna. Nadležna ministarstva i strukovne udruge nastoje suzbiti paniku, tvrdeći da turistička sezona za sada nije ugrožena. Prema riječima hotelijera, otkazuju se rezervacije za ožujak i travanj, međutim buking za svibanj za sada izgleda dobro. S obzirom na globalni zastoj u putničkoj industriji, pitali smo Hrvatsku turističku zajednicu priprema li neku posebnu promotivnu strategiju i kampanju u slučaju većeg širenja koronavirusa i negativnih posljedica na Uskrs i ljeto?

- Hrvatska turistička zajednica, u suradnji sa svojim uredima predstavništva u svijetu, aktivno prati situaciju oko koronavirusa od samog početka te je odmah reagirala u smislu prilagodbe promotivnih i marketinških aktivnosti po tržištima. Primjerice, predviđene promotivne kampanje i aktivnosti na najzahvaćenijim tržištima, kao što su Kina, Južna Koreja ili Italija, već su korigirane i terminski pomaknute, kao i kampanje na digitalnim i online platformama - izjavio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a. 

Prvi osjetno veći priljev turista u 2020. očekuje se s Uskrsom, dakle tijekom prve polovine travnja, kada će biti moguće izvesti i nešto konkretnije zaključke, kako po pitanju realnih turističkih ostvarenja mjerenih dolascima i noćenjima, tako i po pitanju bukinga za ljetni dio turističke godine u novonastalim okolnostima.

- Daljnje širenje koronavirusa, kada je riječ o Hrvatskoj i ostatku Europe, teško je projicirati, ali za očekivati je da će se on ponajviše odraziti na turističke rezultate prvog kvartala, koji u ukupno realiziranom turističkom prometu na razini cijele godine u Hrvatskoj ostvaruje udio od oko četiri posto - poručio je Staničić.

20. travanj 2024 01:45