Hrvatska
StoryEditor

HUP donacije članica raspoređuje na bolnicu, osnovnu školu i dječji vrtić

12. Siječanj 2021.
Damir Zorićfoto Ratko Mavar
Uz 35 milijuna izravnih donacija, HUP će 1.350.000 kuna prikupljenih donacija članica donirati u svrhu obnove Odjela za pedijatriju Opće bolnice ‘dr. Ivo Pedišić‘ u Sisku, Osnovne škole Glina i Dječjeg vrtića Petrinjčica Sredstva će biti raspoređena na način da se 50% ukupnog iznosa donira bolnici, a po 25% Osnovnoj školi Glina i Dječjem vrtiću Petrinjčica

Hrvatska udruga poslodavaca inicirala je prikupljanje sredstava za donaciju s ciljem pomoći području Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta koja su uvelike oštećena razornim potresom. Brojne tvrtke, članice HUP-a aktivno su se uključile i do danas prikupile više od 1.350.000 (milijun tri stotine i pedeset tisuća) kuna donacija članova, a isporučeno je i više od 35 milijuna kuna vrijednosti izravnih donacija u novcu, građevinskom i sanitetskom materijalu, robama i uslugama razorenom području.

HUP će od ukupnog iznosa koje je prikupio 50 posto sredstava donirati s namjenom obnove Odjela pedijatrije Opće bolnice 'dr. Ivo Pedišić' u Sisku, 25 posto za obnovu Osnovne škole Glina i 25 posto za obnovu Dječjeg vrtića 'Petrinjčica' u Petrinji. Darovnice će primateljima uručiti glavni direktor HUP-a u utorak u gradu Sisku, navodi se u priopćenju.

- Članice HUP-a i u ovoj su situaciji pokazale svoje veliko srce i još se isti dan, bez puno razmišljanja, angažirale oko pomoći potresom pogođenim krajevima. Činjenica je da su ta područja i prije ovog razornog potresa bila uvelike osiromašena te da im je svaka pomoć dobrodošla nevezano uz elementarnu nepogodu koja ih je zadesila. Nadamo se da će HUP-ova donacija biti samo jedan od kamenčića u ukupnoj obnovi koja je nužna za područje Siska, Petrinje, Gline i svih okolnih mjesta te da ćemo zajedničkim snagama doprinijeti revitalizaciji ovih, nepravedno zanemarenih, krajeva lijepe naše - izjavio je dr.sc. Damir Zorić, glavni direktor HUP-a.

- U situaciji kojoj svjedočimo, najmanje što možemo je pomoći bez zadrške, pomoći na bilo koji način. Već je i mali iskaz brige i pažnje, mala gesta dobrote, puno. Spremnost da to činimo i dalje je neupitna - izjavila je Marina Pulišić, predsjednica Vijeća članova HUP-a i članica Uprave Jadran-galenskog laboratorija.

HUP u svome priopćenju ističe da želi ovim putem zahvaliti svim svojim članovima, ali i svim drugim poduzetnicima i velikodušnim pojedincima, koji su iskazali izniman humanitarni karakter i nesebično, u trenucima kad je i samo gospodarstvo u ogromnoj ekonomskoj krizi, donirali svoja sredstva, stavili sve svoje resurse na raspolaganje i pružili pomoć onima kojima je to sada najpotrebnije.

HUP od daljnjeg pomaganja potresom pogođenog područja neće odustati, stoji u priopćenju. Danas su uputili dopis sa zamolbom za donacijama svim poslodavačkim udrugama Europe, kojih je i HUP član, a od kojih također očekuju pomoć u ovim teškim trenucima.

- HUP-ov račun za donacije ostaje otvoren i dalje stoga se svi koji još nisu, stignu uključiti u drugi val pomoći, nakon čega ćemo vas također pravodobno izvijestiti o prikupljenim sredstvima i namjeni za koju će ista biti donirana, zaključuje se u priopćenju.

23. travanj 2024 21:27