Hrvatska
StoryEditor

HUP i ukrajinski Business Women Club potpisali memorandum za jačanje gospodarske suradnje

22. Srpanj 2021.
HUP i Business Woman Club, potpisivanje ugovora o suradnjifoto Ratko Mavar

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) potpisan je memorandum o suradnji ukrajinskog Business Women Cluba (BWC), čije su predstavnice ovih dana bile u posjetu Hrvatskoj i Bazi poslovnih žena koje djeluju unutar HUP-a. Želju za zajedničkom suradnjom svojim potpisima potvrdili su Damir Zorić, glavni direktor HUP-a i Anya Krisyiuk, predsjednica BWC-a.

Cilj potpisivanja memoranduma je stvaranje dobrih gospodarsko-diplomatskih odnosa između Hrvatske i Ukrajine. Iz BWC-a su istaknuli da je njihova vizija stvaranje pravednog, boljeg i zelenog svijeta, a upravo za širenje takve ideje trebaju podršku iz Hrvatske, a vjeruju i kako će ovo povezivanje stvoriti i plodnu gospodarsku suradnju između Hrvatske i Ukrajine.

Povezivanje zemalja

Posjet Hrvatskoj ostvaren je na prijedlog veleposlanice Republike Hrvatske u Ukrajini, Anice Djamić koja je i sama postala članica BWC-a, tim više bila je jedna od prvih članica iz područja diplomacije. Istaknula je da se prije godinu dana pridružila klubu i prepoznala njihovu modernu, pozitivnu i snažnu 'žensku' ideju.  

– Htjela sam u Hrvatsku dovesti modernu Ukrajinu – istaknula je Anica Djamić te dodala kako je HUP od prvog poziva bio spreman za suradnju.

– Gospodarska diplomacija je jedan od prioriteta, a to znači povezati gospodarstvo jedne i druge zemlje – smatra Anica Djamić.

'Žena može sve'

image

Anya Krisyiuk, Predsjednica Business Woman Club-a

foto Ratko Mavar
Business Women Club je udruga žena iz poslovnog svijeta, a cilj im je međusobno se podržavati, inspirirati, dijeliti iskustva te stvarati vrijedna poznanstva. Organizaciju je pokrenula Anya Krisyiuk, koja vodi i časopis Business Woman. Glavna parola ove organizacije je da 'žena može sve', ali s naglaskom da je za to potrebno imati čiste i ispravne namjere te biti ekološki osviješten, a takvu ideju žele širiti i u svijetu.

Na početku sastanka predstavnica BWC-a i HUP-a, zadovoljstvo zbog početka ove suradnje pokazao je i Damir Zorić konstatirajući da je ovo tek početak suradnji.

image

HUP i Business Woman Club, potpisivanje ugovora o suradnji. Damir Zorić

foto Ratko Mavar
Svaku ovakvu inicijativu ćemo vrlo rado prihvatiti – objasnio je Zorić te dodao da se i u HUP-u okuplja jedna jaka zajednica žena.

Također, važan dio djelovanja BWC-a je i ozelenjavanje planeta ('Greening planet') u sklopu kojeg se sade stabla po cijelom svijetu. U tom projektu imaju snažnu podršku, ne samo od strane žena, već i od strane muškaraca te politike. Zato će i kraj ove posjete biti obilježen sadnjom stabla u Opatiji.

Na sastanku su bila predstavljena i poslovna djelovanja nekih od članica BWC-a te je naglašena želja za međusobnom promocijom međusobnih proizvoda.

– To je novi vektor suradnje između Hrvatske i Ukrajine – uvjerena je Anya Krisyiuk, predsjednica Business Women Cluba, koja se veseli poslovnim suradnjama s Hrvatskom te vjeruje da ovakvo povezivanje ima obostranu korist.

19. travanj 2024 02:12