Hrvatska
StoryEditor

In memoriam: Marijan Nöthig

24. Siječanj 2022.
Marijan Nothig

Marijan Nöthig, generalni direktor tvrtke Ferro- Preis iznenada je preminuo u 49. godini. Rođen 1972. godine u Varaždinu, diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a poslovnu karijeru započeo je u tvrtki Ericsson Nikola Tesla, gdje stječe i iskustvo rada na projektima u inozemstvu. Nakon toga obnašao je više rukovodećih i izvršnih funkcija u različitim tvrtkama iz sektora veleprodaje, maloprodaje, reciklaže te proizvodnje, gdje je među ostalim bio zadužen za investicije, proizvodnju, razvoj poslovanja, prodaju. U Ferro-Preisu je od 2011 g., prvo na radnom mjestu direktora prodaje i marketinga, a od 2019. godine postaje generalni direktor društva. Tvrtka je u investicijskom ciklusu, te se iz klasične ljevaonice transformira u dobavljača komponenti za europsku industriju, te proizvoda za građevinu pod vlastitom robnom markom. Bio je dopredsjednik  IO HUP-Udruge metalne industrije, član HUP IO Podružnice Varaždin, kao i član odbora za strukovno obrazovanje AHK.

Iz tvrtke Ferro-Preis dodaju kako je u posljednje dvije godine Marijan Nöthig svojim predanim angažmanom zaslužan za najveću investiciju u povijesti tvrtke, dok iz HUP-a, kojega je bio član kažu kako je uvijek bio strastveni HUP-ovac koji je bio iznimno stručan u segmentima digitalizacije, zelenog i kružnog gospodarstva.

Kristian Krpan, direktor tvrtke MCZ i član novog Izvršnog odbora HUP-a koji je surađivao i radio s Marijanom kaže kako se uvijek isticao svojim aktivnim pristupom rješavanju problema, te da je bio iznimno stručan po pitanju svih zelenih tehnologija kao i kružnog gospodarstva. 

Bio je veliki stručnjak kojega su veoma zanimale zelene i digitalne tehnologije što se vidi iz svih investicija koje je vodio u svojoj ljevaonici, rekao je Krpan i dodao kako činjenica da je bio inženjer elektrotehnike u metalskoj industriji pokazuje koliku je širinu znanja imao, da su drugi učili od njega, iako nije bio iz industrije. Krpan dodaje da su svi izgubili velikog kolegu i stručnjaka.

Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropacka kaže kako je Marijan bio vrlo aktivan član IO HUP Varaždin, ali da je prije svega bio veliki čovjek - častan, pošten i iskren, u potpunosti posvećen poslu. 

- Njegove diskusije imale su uvijek smisao, bio je neiscrpan izvor ideja. Bila mi je čast poznavati Marijana, jako će nam faliti…U ime HUP Varaždin izražavam iskrenu sućut obitelji - dodao je Premužak.

U Lideru, Marijan Nöthig uvijek je bio rado viđen gost na našim konferencijama, a često je sudjelovao i kao govornik i panelist na Liderovom Klubu izvoznika, a odnedavno i kao autor u Liderovom prilogu Poslovna Hrvatska. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

16. travanj 2024 03:17